25n
25N
25N

La regularització de 96 habitatges torna a posar el focus en el Cabanyal-Canyamelar

L’Ajuntament de València va anunciar divendres passat una iniciativa per a esmenar aquest problema

La regularització de 96 habitatges torna a posar el focus en el Cabanyal-Canyamelar
24/05/2021 -

Un error que amb el pas del temps s’ha anat deixant fins ara. És el que ocorre als carrers Eugenia Viñes i Pavia situades en el Cabanyal, en primera línia de platja. Les parcel·les d’aquesta zona són de propietat municipal des de l’any 1990, no obstant això, el pròpiament construït és de propietat privada. L’Ajuntament va aprovar divendres passat en Junta de Govern Local un pla per a regularitzar 96 propietats que es troben en aquesta situació.

Es tracta de desenes de cases situades en una parcel·la que ocupa aproximadament 244.953 metres quadrats i que són de propietat municipal després d’una cessió del Ministeri d’Obres Públiques l’any 1990. No obstant això, la seua situació mai es va regularitzar. Ara, el consistori ha encarregat la regularització a la societat pública Pla Cabanyal-Canyamelar, SA (PCCSA), per la condició que té, des d’abril de 2016, de mig propi i servei tècnic de l’Ajuntament de València.

Les cases que pateixen aquesta situació són antigues construccions de pescadors que van acabar convertint-se en edificacions de diverses altures, en primera línia del Cabanyal. L’any 2005, el Partit Popular va decidir no regularitzar directament a les concessionàries de les parcel·les de propietat municipal. Alguna cosa que, Joan Ribó va deixar sense efecte l’any 2016, després d’arribar a l’alcaldia. Així i tot, no ha sigut fins ara quan s’ha posat en marxa un pla d’actuació. “És un procés complex per al qual hem hagut de dur a terme negociacions específiques per als sòls de la propietat. Tot ve d’un problema administratiu”, reconeixia la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez.

En aquestes propietats el sòl és municipal, però les altures, el construït, és de propietat privada, per la qual cosa amb aquesta ordenació els amos de les edificacions podran exercir el seu dret de propietat comprant el solar. La idea de l’ajuntament és regularitzar la situació de les concessions existents “amb la finalitat d’aconseguir una normalització i també de la preocupació dels concessionaris (o els seus legítims hereus) que veuen les seues propietats subjectes a la caducitat de la concessió”, afirmava fa uns dies Isabel Lozano, regidora de Patrimoni.

El cost per al consistori ascendeix als 87.000 euros sense IVA i es preveu que l’encàrrec tinga una extensió de 8 mesos. El vicealcalde, Sergi Campillo, declarava divendres passat que amb aquesta gestió s’ordena “la situació particular d’uns 250.000 metres quadrats” i es consolida “el dret de propietat de famílies de la zona, ja que la situació actual no és adequada ni per a l’ajuntament ni per als propietaris”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − deu =