25n
25N
25N

L'ús de petards estarà limitat a partir de les dues de la matinada en els dies grans de Falles

L'ús de petards estarà limitat a partir de les dues de la matinada en els dies grans de Falles
09/01/2019 -

L’ús de petards en els dies grans de les Falles de València, del 14 al 19 de març, estarà limitat a partir de les dues de la matinada, igual que el cap de setmana previ del 8 i 9 de març. Mentrestant, en els dies no festius de març es protegirà la franja horària entre les 22 i les 7.30 hores.

Així ho ha acordat aquest dimecres la quarta reunió de la Mesa de Diàleg Faller, presidida pel regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, al costat d’agents fallers, entitats veïnals, empresarials i de consumidors i regidories implicades.

La sessió s’ha centrat de manera especial en les propostes en matèria de seguretat perquè puguen ser avaluades pel personal tècnic competent. En la reunió també s’ha arribat a un consens sobre la regulació dels horaris dels petards.

Tots els participants han coincidit en la necessitat de fitar l’ús dels trons detonants, denominació tècnica per als petards suggerida per les empreses pirotècniques, informa l’Ajuntament en un comunicat.

D’aquesta manera, s’evitarà el seu ús per particulars en dos horaris diferenciats. D’una banda, es protegirà la franja horària entre les 22 i les 7.30 hores durant els dies no festius de març.

En canvi, s’ampliaran els horaris fins a les 2 de la matinada des de la nit del dijous 14 de març fins al festiu del dimarts 19 i els divendres i dissabte 8 i 9 de març, en coincidència amb les jornades en les quals hi ha activitat nocturna autoritzada.

L’objectiu de la Mesa de Diàleg Faller és aconseguir consensos entre agents fallers i entitats veïnals, empresarials i de consumidors, juntament amb les diferents regidories implicades, per a “continuar millorant la seguretat i la convivència en Falles i la seua plasmació en el bàndol faller”.

COMPAGINAR EL DESCANS AMB LA FESTA

Sota aquest prisma, l’alcalde de València, Joan Ribó, va avançar a l’octubre que l’Ajuntament treballava perquè, en uns marges de recomanacions, no es faça un “ús particular de la pirotècnia” des de mitjanit fins a les set del matí, amb l’objectiu de “compaginar el descans de la ciutadania amb la festa”.

Ja l’any passat, en finalitzar les festes josefines de 2018, la responsable de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, va plantejar canvis en el bàndol de Falles per a reduir les molèsties ocasionades per petards i contemplar així un horari “de descans” entre el tancament de les revetles i la ‘despertà’. L’edil va qüestionar l'”ambigüitat” del bàndol perquè la Policia Local puga controlar i denunciar l’ús indegut de petards.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + divuit =

torrent