25n
Orgull
Orgull

El Consell aprova el Reglament del Servici de Bombers Forestals de la Generalitat

El Consell aprova el Reglament del Servici de Bombers Forestals de la Generalitat
07/09/2018 -

El ple del Consell ha aprovat el Reglament del Servici de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana pel qual se’ls dota d’una estructura i model propis dins de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, segons ha informat la vicepresidenta, Mónica Oltra.

Es tracta d’un reglament “molt esperat pel sector”, ha dit, que s’ha elaborat per a donar resposta a la Llei per la qual es crea l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, que inclou entre els servicis essencials el Servici de Bombers Forestals.

En l’article 37 d’aquesta norma s’indica que aquest servici està constituït pel personal de les unitats terrestres i helitransportades contractat per la Generalitat per a l’extinció d’incendis forestals i la intervenció davant emergències, en els termes previstos en la mateixa llei i en els diferents plans de protecció civil.

A més, s’estableix que l’estructura, organització i funcionament del Servici de Bombers Forestals es regularan per decret, amb un termini màxim d’un any per a la seua aprovació.

També es marca que aquest servici públic essencial de caràcter autonòmic dependrà del departament competent en matèria de protecció civil i gestió d’emergències, en aquest cas l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

S’atribueix, per tant, a la Direcció general amb competències en matèria de protecció civil i gestió d’emergències el comandament i la gestió ordinària i extraordinària del Servici de Bombers Forestals segons les seues directrius i procediments establits.

El reglament aprovat pretén donar resposta a un nou escenari de múltiples riscos, s’adapta al nou marc legal i aborda les funcions, estructura, operativitat, formació i òrgan de participació del Servici de Bombers Forestals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =