25n
25N
25N

En vigor el reglament europeu perquè els vehicles elèctrics facen soroll

El sistema d’avís acústic també hauran d’incorporar-lo els vehicles elèctrics i híbrids en circulació

En vigor el reglament europeu perquè els vehicles elèctrics facen soroll
02/07/2019 -

Els vehicles elèctrics estan agafant força al nostre país. Així, cada vegada és més freqüent la circulació d’aquest tipus de vehicles pels nostres carrers, i les seues vendes, de la mateixa manera que els vehicles híbrids, estan augmentant. Sens dubte, un mitjà de transport més sostenible que també va en la línia de construir ciutats més netes i amb menys contaminació acústica.

No obstant això, aquests vehicles també són silenciosos, si es compara amb els motors de combustió. Per aquest motiu, i amb l’objectiu d’evitar accidents i reforçar la seguretat de vianants i ciclistes, especialment per a aquells amb discapacitat visual, la Unió Europea ha aprovat un nou reglament perquè els vehicles elèctrics facen una mica més de soroll.

D’aquesta manera, i a causa de les queixes de col·lectius amb discapacitat visual que, asseguren, “ja no poden confiar en l’oïda per a travessar el carrer amb seguretat”, des de la UE han donat llum verda a aquest nou reglament europeu que estableix l’obligatorietat tant dels vehicles elèctrics, com dels híbrids d’incloure un sistema d’avís acústic perquè sone de la mateixa manera que ho faria un motor de combustió.

Aquest reglament ja ha entrat en vigor, i tots els vehicles de nova homologació hauran de comptar amb aquest sistema abans d’eixir al mercat. Companyies com Nissan o BMW ja estan treballant per a dotar de so a aquest tipus de vehicles.

Però, Què passa amb els que ja estan en circulació? En un període màxim de dos anys, aquests vehicles també hauran d’incorporar el sistema d’avís acústic. Així, a partir de 2021, els motors elèctrics hauran de superar els 56 decibels, i no superar els 75, mitjançant un so emulat, que haurà de variar en funció de la velocitat, de la mateixa manera que ocorre en els motors de combustió.

Ara bé, tal com explica la Unió Europea, aquest sistema no haurà d’activar-se quan la velocitat del vehicle supere els 20 km/h, ja que, expliquen, “el mateix soroll que genera el cotxe ja és suficient per a ser percebut”. D’aquesta manera, el sistema d’avís acústic serà una espècie d’alarma sonora que el vehicle haurà d’activar quan se circule a una velocitat inferior a 20 km/h.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 12 =