caixa popular

Tots el grups de l'Ajuntament donen suport al reglament del Consell Municipal de Medi Ambient

Tots el grups de l'Ajuntament donen suport al reglament del Consell Municipal de Medi Ambient
28/09/2017 -

Per unanimitat dels Grups Municipals, el Ple de l’Ajuntament ha aprovat hui, de manera inicial, el reglament del Consell Municipal de Medi Ambient. El nou text se sotmet ara a informació pública, de manera que entitats i ciutadania puguen realitzar les seues aportacions i propostes. La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha manifestat la seua satisfacció per poder presentar ja a la societat aquest nou reglament.

Soriano ha afirmat que la gestió de defensa i protecció del medi ambient ha d’estar “oberta a la participació d’associacions locals, organitzacions ecologistes, partits polítics o altres organismes públics”. Serà un òrgan de caràcter consultiu, la comesa del qual serà fonamentalment l’elaboració d’informes i propostes davall la premissa de millorar els recursos naturals de què disposa la ciutat. A més, ha assenyalat la delegada, tindrà com a funció prioritària fomentar la participació directa de les associacions i entitats interessades en les polítiques municipals de medi ambient.

El Consell Municipal de Medi Ambient comptarà amb la participació, com a vocals de representants de cada un dels grups polítics municipals, així com de les associacions inscrites en el Registre Municipal i relacionades amb la conservació de la naturalesa, la biodiversitat i la protecció animal. Es tracta d’un fòrum participatiu per a la coordinació entre les diferents associacions, institucions, entitats i iniciatives individuals que actuen en aquest àmbit en la ciutat, tant les públiques com les privades.

Soriano ha recordat que l’elaboració del reglament va ser acordada pel Ple Municipal el passat mes de gener, també per unanimitat, en suport a la proposta alternativa presentada per ella mateixa a la moció inicial plantejada pel Grup Ciutadans. Tant el regidor d’aquest grup, Santiago Benlliure, com la regidora del grup Popular, Maria Àngels Ramón-Llin, han subratllat també la importància d’aquesta nova ferramenta de participació, i han manifestat la seua confiança perquè el diàleg i la col·laboració presidiran l’activitat del Consell.

NOVES JUNTES DE DISTRICTE

Durant la reunió del Ple s’ha aprovat també la modificació inicial del Reglament Orgànic de Govern i Administració de l’Ajuntament. La regidora de participació, Neus Fàbregas, ha qualificat de “molt important” l’aprovació de tres noves juntes en els pobles del Nord, Sud i Oest. “És una reclamació de fa anys dels pobles de València”, ha recordat la regidora.

S’espera que d’ací a un mes l’aprovació ja siga definitiva, “encara que ja estem treballant perquè els nostres pobles de València tinguen tan prompte com siga possible l’emplaçament i puguen tindre més accessibilitat per a tramitar i participar en els òrgans descentralitzats de la ciutat”, ha conclòs Fàbregas.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =

viva gym canovas
exposicion caps tallats