caixa popular

Comença la regeneració del tram final del riu Túria

Sarrià ha visitat hui les instalacions on s’ha iniciat el projecte de bioremedicació

Comença la regeneració del tram final del riu Túria
15/05/2018 -

Els treballs de regeneració ambiental de l’últim tram de l’antic llit del riu Túria, comprés entre la Ciutat dels Arts i les Ciències i el pont de les Drassanes, al costat del barri de Natzaret, han començat. El regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, ha visitat hui les instal·lacions d’incubació on es desenvoluparà el tractament de bioremediació per a eliminar, amb microorganismes (bacteris), els sediments acumulats en aquesta zona.

El regidor Vicent Sarrià ha recordat «que l’antic llit del riu Túria s’ha utilitzat, tradicionalment, com a col·lector de pluvials de la ciutat de València així com de nombrosos efluents derivats de l’activitat industrial que, tradicionalment, es va desenvolupar en el seu entorn». Així mateix, ha explicat «això ha provocat l’existència de sediments importants de matèria orgànica i un altre tipus de residus, la qual cosa produeix en determinades èpoques de l’any olors molestes als barris circumdants».

«Per solucionar aquesta problemàtica, es va executar un estudi per tipificar i dimensionar el problema de residus orgànics, i es van buscar diferents solucions tècniques. Finalment, la solució per la qual s’ha optat consisteix en un tractament amb bacteris naturals vius i co-enzims per a l’eliminació i digestió de la matèria orgànica dels fangs del fons del riu».

Aquest tractament es durà a terme gràcies al conveni signat entre l’Ajuntament i la Fundació Aigües de València per al desenvolupament d’un projecte que té com a objecte incrementar la qualitat ambiental en el tram del riu esmentat anteriorment, així com per millorar la qualitat de l’aigua, reduir els nivells de fangs i eliminar les males olors en aquesta zona.

Aquesta fundació executarà a través de l’empresa especialitzada Biotec la bioremediació del riu. En este treball participen diversos tècnics d’especialitats d’aigua, fangs, llots així com de microbiologia de llits aquàtics. Els resultats obtinguts seran publicats a fi que es puguen utilitzar en altres llocs de la Comunitat Valenciana o a la mateixa ciutat.

A partir de hui s’inicia la implementació d’aquest projecte de bioremediació, que es durà a terme inoculant setmanalment, durant sis mesos, bacteris específics en tres punts al llarg de la zona d’estudi del riu. Durant el projecte, es realitzarà un seguiment tant de la qualitat de l’aigua com de la qualitat dels sediments per a estudiar l’evolució de la qualitat dels mateixos i l’efecte del tractament per confirmar la seua eficàcia.

El regidor del Cicle Integral de l’Aigua, que ha visitat les instal·lacions d’incubació i sembrat juntament amb una delegació de personal tècnic de Sud-àfrica, EUA, Irlanda i Espanya, ha ressaltat que «aquest tractament s’està aplicant amb èxit en països com Sud-àfrica, amb el qual es manté una col·laboració contínua».

«Aquesta iniciativa és una mostra del compromís de l’Ajuntament de València amb el veïnat de l’entorn, ja que contribuirà a eliminar les molèsties de les olors i suposarà l’inici de la recuperació d’aquesta zona degradada del riu Túria, millorant així la seua qualitat mediambiental» ha conclòs Sarrià.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC