25n
25N
25N

Els Regants Tradicionals del Xúquer rebutgen aportar 70 hm³ a l'Albufera

Els Regants Tradicionals del Xúquer rebutgen aportar 70 hm³ a l'Albufera
07/11/2019 -

El portaveu dels regants tradicionals del Xúquer, José Pascual Fortea, ha rebutjat la petició de l’Ajuntament de València que s’aporten 70 hectòmetres cúbics d’aigua anuals del riu a l’Albufera ja que consideren que el llac té un problema “de qualitat i no de quantitat” d’aigua.

“Són moltes les actuacions pendents d’executar per les diferents administracions públiques per a eliminar, d’una vegada per sempre, les aportacions d’aigües contaminades al llac”, ha apuntat en una carta dirigida a l’Ajuntament, en la qual critica que des del consistori es continue “llançant el missatge populista, i fals, que el problema de l’Albufera és simplement que mancada aigua”.

No obstant això ahir mateix, en unes jornades sobre el futur del llac valencià, s’assenyalava la “insuficient” aportació d’aigua com un dels elements que dificulta la recuperació ambiental.

“L’Ajuntament, com a propietari del llac, hauria de centrar els seus esforços a resoldre el problema real mitjançant l’execució de les actuacions de sanejament que estan pendents o sense finalitzar i mitjançant el dragatge de les zones del llac més reblides”, ha afegit.

Fortea adjunta a la carta un document que van remetre al consistori a l’octubre del passat any, signat per totes les comunitats de regants dels rius Xúquer i Túria i per les associacions agràries i en el qual s’expliquen els problemes de l’Albufera i es proposen “solucions realistes” per a resoldre’ls.

No obstant això, assegura que la resposta de l’Ajuntament va ser “un simple es prendran en consideració tots els suggeriments presentats”, encara que en un any no han constatat que des del consistori “s’haja adoptat cap mesura per a reduir la càrrega contaminant que arriba al llac, que és la principal responsable de l’actual situació”.

“Des de l’Ajuntament es continua dient que no arriba aigua al llac i es demanen més recursos des del Xúquer però no s’escomet cap inversió per a reduir l’arribada d’aigües contaminades”, lamenta, i afig que la realitat és que al llac arriben entre 200 i 300 hm³ anuals, “és a dir, entre dos-cents i tres-cents mil milions de litres d’aigua tots els anys, la qual cosa suposa la renovació total de l’aigua del llac entre 10 i 15 vegades a l’any”.

Fortea espera que els regants tinguen en consideració els arguments del document “i doten les partides pressupostàries necessàries per a dur a terme al més prompte possible les solucions que resolguen definitivament els problemes de l’Albufera”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =

mercat medieval ontinyent