25n
25N
25N

Lectura i gastronomia, els regals preferits de Puig i Oltra

Els llibres copen la llista de regals de tots dos capdavanters, i els segueixen el menjar i els vins

Lectura i gastronomia, els regals preferits de Puig i Oltra
21/05/2018 -

Durant els últims anys, la transparència ha inundat les institucions i també la seua obligació de fer públics múltiples dades sobre la gestió que duen a terme. L’agenda diària dels alts càrrecs de la Generalitat Valenciana i els seus viatges, però també contractes, convenis i tot tipus d’informació pressupostària. Tot açò està arreplegat en una magnànima base de dades que es presenta baix el nom de Portal de Transparència. Allí es publiquen els regals que reben tant el president Ximo Puig, com la resta de consellers i conselleres i els seus alts càrrecs. Alguns dels presents són especialment ressenyables.

Si d’alguna cosa no poden queixar-se en el Consell és de falta de llibres. La gran majoria d’obsequis que reben les seues senyories són obres de lectura de molt variats gèneres i estils, des de poesia i història valenciana fins a novel·la internacional, passant per l’assaig polític. Tot tipus de cultura cap en les prestatgeries de les Conselleries.

Les lectures del president Ximo Puig s’enriquiran, per exemple, amb l’obra de l’economista Gregorio Martín, sobre Finançament Autonòmic i Generalitat; però també pot optar per l’assaig contra el centralisme d’Ángel López, Espanya contra l’estat, o pel llibre del periodista català Jordi Borràs, Desmuntant Societat Civil Catalana. Tots ells d’estricta actualitat. Aquest últim, de fet, va arribar al despatx del president amb cert grau de sarcasme, pocs dies després que Puig lliurara el Premi Manuel Broseta a la mateixa Societat Civil Catalana.

Al Molt Honorable, a més, se li pot guanyar per l’estómac. No en va l’Ajuntament d’Alberic li va regalar pa socarrat, rotllo i coca de nous i l’Associació de Veïns de Patraix va fer el mateix amb mona de Pasqua . Però res d’açò tindria sentit sense una bona xocolata a la tassa i va ser la companyia Natra la que li va fer arribar un paquet d’aquest producte. En Nadal, d’altra banda, la tradició arriba en caixes de raïm, de bombons i fins i tot de dolços àrabs cortesia de l’ambaixada del Marroc. Els múltiples vins completen la la llista de regals gastronòmica de Puig.

Mónica Oltra, vicepresidenta i consellera d’Igualtat, és potser la que major proporció de llibres rep dins del Consell. Igualtat, drets i història són les temàtiques més registrades en la Conselleria d’Oltra. Obres com Psicologia de masses del feixisme Els nous rostres del feixisme són recurrents, igual que altres com La guerrilla antifranquista en la comarca de Requena-UtielCamil Albert. Memòries de la vídua d’un anarquista. A més, l’argumentari sobre la renda valenciana i l’infrafinançament també es podrà nodrir de L’empobriment valencià, de José Goerlich. Totes elles omplen, des de fa poc, les prestatgeries d’Oltra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

torrent