La reforma de la UP de Benicalap finalitzarà a octubre

La reforma de la UP de Benicalap finalitzarà a octubre
30/07/2019 -

La vicepresidenta de la Universitat Popular, Isabel Lozano, ha visitat aquest matí les obres d’habilitació de la Universitat Popular (UP) de Benicalap. Aquest projecte va començar fa cinc setmanes, i es preveu que finalitze el pròxim 17 d’octubre. Actualment ja s’han dut a terme totes les demolicions pertinents i s’ha construït el 50% del barandat interior de la primera planta, que té com a funció l’aïllament tèrmic i la millora de l’eficiència energètica. També s’han dut a terme tots els reforços estructurals i de la teulada previstos.

L’obra, que està valorada en 745.227 euros, reforma per complet l’edifici: una casona situada en una parcel·la de 2.080 metres quadrats dins del parc de Benicalap. En la planta baixa té quatre aules de grans dimensions, destinades a les ensenyances de restauració, pintura, artesania i idiomes. Així mateix, té eixides a l’exterior, on cadascuna d’elles disposa d’una solera de 65 metres quadrats, que permet desenvolupar –quan la climatologia siga favorable- les activitats també a l’exterior, tot això amb la finalitat d’utilitzar l’espai exterior enjardinat que envolta a l’edifici.

Lozano ha destacat que «després de la visita a les obres de remodelació integral de la UP de Benicalap, podem dir que van a molt bon ritme. Estem molt contents pel que suposarà per a eixe centre, que amplia la seua capacitat del seu espai en un terç i que possibilita que hi hagen aules molt més grans i espais més grans, que possibilitaran la realització d’activitats culturals i socials per part de qualsevol entitat i associació, i dinamitzarà l’activitat i vida en el centre. D’altra banda, adaptem l’edifici a la normativa d’accessibilitat i eficiència energètica».

A la planta primera hi ha dues aules. Aquesta planta «té vocació» d’espai sociocultural amb una sala de grans dimensions capaç d’albergar diferents activitats, complementada amb una segona aula. Les dues aules tenen cadascuna d’elles tres orientacions diferents i una «gran lluminositat».

El projecte de rehabilitació dota a l’edifici d’aules més amples, a destacar la del primer pis, amb 160 metres quadrats, que pot acollir actes socials i culturals amb aforament per a 80 persones. Per a fer realitat aquest centre, s’ha previst la demolició completa de tota la distribució interior de l’edifici per adequar els espais a noves aules en funció de l’activitat a desenvolupar en cadascuna d’elles. També la demolició de l’escala existent per adaptar-la a dimensions que faciliten el seu ús. L’escala està situada a l’interior de l’immoble i connecta la planta baixa amb la planta primera. A més, s’instal·larà d’un ascensor adaptat a persones amb mobilitat reduïda que comunique la planta baixa amb la planta primera.

D’altra banda, s’ha previst la redistribució de les dues plantes per adaptar-les a la normativa vigent i al seu torn optimitzar l’espai docent al centre, obtenint un total de 6 aules, un magatzem, un despatx de direcció i els necessaris nuclis de lavabos en cadascuna de les plantes. Totes les zones reformades incorporen portes de pas que compleixen amb les exigències mínimes d’accessibilitat.

Un altre punt important és l’eficiència energètica de les instal·lacions. La reforma s’ha dissenyat perquè l’edifici reduïsca el consum d’energia convencional i, com a conseqüència, les emissions de gasos d’efecte hivernacle i altres contaminants atmosfèrics, mitjançant la utilització de sistemes eficients energèticament, complint els requisits de la recuperació d’energia.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 4 =

sagunt a escena 2019
turismo salou