caixa popular

Reforma del Reglament del Debat de Política General

Reforma del Reglament del Debat de Política General
03/07/2018 -

Els grups parlamentaris del PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans han presentat conjuntament una Proposició de Llei de Modificació del Reglament de les Corts pel que fa a la Regulació del Debat de Política General i la tramitació d’esmenes.

Es tracta d’un acord dels grups parlamentaris, al qual no ha volgut sumar-se el PP, l’objectiu del qual, segons es recull en l’exposició de motius de la iniciativa, és “organitzar el debat de política general d’una manera ordenada, que facilite el seguiment per part de la ciutadania, s’ajuste als termes d’allò legalment establert i facilite i agilitze la gestió del mateix als serveis jurídics i administratius de la Cambra”.

Amb aquesta proposició s’acorda la limitació a 12 del nombre de propostes de resolució de cada grup, de conformitat amb el que passa en altres parlaments de l’Estat i, d’altra banda, s’ofereix una regulació garantista de cara a l’estructura i formalització de les propostes.

Així mateix, s’estableix un període d’entre 24 i 48 hores entre la celebració del debat de política general i el debat sobre les propostes de resolució, per facilitar la possibilitat d’arribar a acords i reforçar el diàleg.

El portaveu parlamentari socialista, Manolo Mata, ha destacat que “la tasca parlamentària sempre ha de ser qualitativa i no quantitativa amb un únic objectiu, que la ciutadania ens entenga, sàpiga de què discutim, i intente comprendre les posicions de cada un dels grups”. Per això ha recordat que “el fet que un grup polític jugara a presentar propostes a pes, amb més de mil, que no es poden debatre i que només tenen la rellevància de la votació no tenia cap sentit”. Així ha afirmat que aquesta proposta de reforma del reglament del Debat “ens sembla un pas importantíssim per apropar el parlament al poble que l’ha votat”.

El síndic de Compromís, Fran Ferri ha volgut posar en valor “l’ampli consens aconseguit amb aquesta proposta, que té com a objectiu facilitar el debat i els acords. La política valenciana ha canviat i ara es basa en el diàleg i la negociació permanent i el reglament parlamentari s’ha d’adaptar a aquesta nova realitat”.

Així mateix la portaveu adjunta de Podem, Fabiola Meco ha considerat que “necessitem que un dels debats més importants per a les valencianes i valencians, com és el Debat de Política General, s’organitze amb regles que afavorisquen i connecten amb la ciutadania. El Parlament valencià no pot semblar una torre de Babel; és el lloc de la sobirania populal”.

Per la seua banda, la síndica de Ciutadans (Cs), Mari Carmen Sánchez, ha considerat que “era necessari repensar el debat de política general amb l’objectiu de fer-lo més àgil i més interessant per a la ciutadania”. En aquest sentit, ha advocat per “permetre que hi haja més temps per estudiar totes les propostes que es presenten” i ha subratllat que “presentar les propostes de resolució al pes no augmenta la qualitat democràtica”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × un =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris