caixa popular

Arranca el tràmit en Corts per a reformar el Consell Audiovisual al no aconseguir vots per a aprovar-se per via ràpida

I. CABALLER/CORTS VALENCIANES

Arranca el tràmit en Corts per a reformar el Consell Audiovisual al no aconseguir vots per a aprovar-se per via ràpida
18/07/2018 -

El ple de les Corts Valencianes no ha aconseguit reunir els vots suficients per a aprovar aquest dimecres la modificació de la llei per la qual es crea el Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana, aprovada el passat mes de maig, per lectura única, via ràpida, per la qual cosa la reforma seguirà el tràmit parlamentari ordinari.

Estava previst que aquest dimecres es donara llum verda a aquest canvi a través del tràmit de lectura única, –una forma més ràpida– però, no obstant açò, no ha sigut possible reunir la majoria qualificada de tres cinquens necessària, en haver sigut rebutjada pel PP i els No Adscrits, per la qual cosa ara la modificació seguirà la tramitació ordinària per a, posteriorment, tornar a ser votada en ple.

En concret, la modificació de la norma assenyala que el ple del parlament valencià triarà, per una majoria de tres cinquens, la presidència del Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana d’entre totes les persones integrants d’aquest òrgan i no pel president de la Generalitat com arreplegava la norma. Així mateix, indica que els dos membres triats el Consell hauran de “comparéixer en Les Corts en els mateixos termes que la resta de candidats triades per les Corts”.

Aquesta modificació era un compromís al que s’havia arribat per a poder aprovar la llei al maig, ja que durant el debat, el diputat de Podem Antonio Montiel va mostrar el seu rebuig a la forma de triar els membres d’aquest òrgan en considerar que es posava en risc la seua independència del poder polític perquè dos dels seus set membres era triat el Consell, mentre que les Corts escollien cinc, la qual cosa comporta que un terç els membres eren designats per l’executiu autonòmic. Així mateix, va criticar que el cap del Consell, Ximo Puig, decidia al president del Consell d’entre els set membres.

Davant aquest advertiment de no recolzar la norma, els grups van arribar al compromís de reformar la norma perquè el president d’aquest òrgan serà triat per les Corts i que el Consell trie dos membres però “prèvia la seua compareixença” en la cambra autonòmica per a avaluar “la seua idoneïtat”.

Durant el debat d’aquest dimecres, Fran Ferri, de Compromís, ha considerat “positiva” aquesta reforma perquè aconsegueix que Les Corts controlen els membres designats pel Consell i siga la cambra la que trie el president, la qual cosa suposa “introduir millores en un òrgan necessari”.

Des de Cs, el parlamentari Toni Subiela ha comentat que aquesta decisió era conseqüència de “una rebequeria de Podem” i ha subratlleu que la independència s’aconsegueix “creient en ella i practicant-la”. “Açò no resol el problema que no està en la llei, sinó en l’actitud i verdaderes intencions partits i en el Botànic no pareixen que siguen bones”, ha apuntat.

Així mateix, Antonio Montiel, de Podem, ha negat que siga “una rebequeria” de la seua formació i ha destacat que comporta “reforçar la capacitat de participació i control” de les Corts sobre les persona que van a formar part d’eixe òrgan i ha subratllat que el que es persegueix és “extremar la idea de la independència”.

El diputat del PP, Jorge Bellver, ha recordat que el seu grup va votar en contra d’aquesta iniciativa i ha assenyalat que ja va donar en el seu moment arguments sobre aquesta postura que reafirma.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − deu =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris