caixa popular

Reforma de la Casa de les Roques per posar en valor la Festa del Corpus

Reforma de la Casa de les Roques per posar en valor la Festa del Corpus
19/05/2017 -

L’Ajuntament de València iniciarà aquest pròxim dilluns la reforma museogràfica integral del Museu del Corpus-Casa de les Roques. S’estima que les obres s’executaran fins al pròxim 5 de juny, quan es presentarà una reforma que “pretén valorar la grandesa de la Festa Grossa de la ciutat”, segons ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Entre les actuacions que es realitzaran hi ha la creació de la imatge corporativa del museu, la instal·lació d’una banderola identificativa i d’eixa nova imatge a la façana del carrer de Roteros i una indicació especial per indicar l’ingrés a la Casa de les Roques. A més, hi haurà una renovació total dels panells explicatius, que passaran a explicar els detalls de la festivitat en tres idiomes: valencià, castellà i anglés.

La reforma inclourà la instal·lació de quatre monitors interactius i tàctils grans amb clips d’un minut i mig, que explicaran les diverses parts de la festa i que estaran subtitulats en francés, alemany i italià, a banda de les tres llengües esmentades. També s’instal·larà una nova pantalla de quatre metres de llarg a la tercera planta, on es projectarà un clip de huit minuts sobre la festa.

Amb aquesta reforma museogràfica les sales seran restaurades i identificades: la Sala Mitològica, a la primera planta; la dels Cavallets, a la primera, que serà també sala d’exposicions temporals; la de les Al·legories entre la primera i la segona, i la del Rotllo del Corpus, en la tercera. Les sales de la part alta del museu es repintaran amb un color gris fosc per facilitar el visionament dels clips, mentre que l’escala es pintarà amb un color gris clar. Per una altra part, es canviaran tots els llums, adoptant la tecnologia led de llarga durada.

Fuset ha destacat que “aquesta reforma museogràfica integral arriba després d’un procés en dues fases per restaurar les roques, unes peces importantíssimes del nostre patrimoni cultural festiu” i ha recordat que actuacions com aquelles i la que ara s’enceta “valoren la Festa Grossa i són un reclam perquè veïns i veïnes de la ciutat i visitants s’acosten a conéixer de prop els detalls d’aquesta festivitat, d’una manera moderna i més d’acord amb la tendència museística actual”. En aquest sentit ha destacat l’increment de visitants rebuts en els primers mesos d’enguany.

“Estem dignificant les nostres festes, amb actuacions integrals, amb reformes museogràfiques que ja ens han permés, per exemple amb el nou Museu Faller, poder mostrar-li al món amb orgull com són i com vivim les Falles les valencianes i els valencians. També hem millorat el Museu de la Setmana Santa Marinera per mostrar en condicions òptimes la gran riquesa de la festa gran dels Poblats Marítims de la ciutat. Ara acabem el treball encetat amb la festa del Corpus, que per fi disposarà del museu que mereix”, ha explicat Fuset, qui ja ha informat l’Associació Amics del Corpus de totes les actuacions previstes.

La presentació de la reforma museogràfica d’aquest museu es farà el pròxim 5 de juny.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios