caixa popular

Referèndum, les 24 hores més complicades per a Espanya

Màxima tensió entre el Govern de Rajoy i el Govern de Puigdemont en el dia que serà la clau

Referèndum, les 24 hores més complicades per a Espanya
30/09/2017 -

Ja pràcticament queden hores perquè els més de 2.000 col·legis electorals obrin a Catalunya. Aquest dissabte diferents ciutats d’Espanya es manifestaven a favor i en contra del dret a decidir. Sens dubte, la ruptura, la bretxa en la societat és palesa i després d’aquest diumenge, caldrà veure com tornar a unir, com cosir aquesta societat.

Diferents associacions han convocat a la societat perquè es concentren en els col·legis a partir de les 5 del matí. Precisament atés que a partir de les 6:00 del matí està previst que tanquen tots els col·legis i també els desallotgen. No obstant això, el Major Trapero ha aconsellat als Mossos que no és recomanable desallotjar els centres educatius davant aquestes 3 situacions:

-La gent es negue a abandonar els centres.

-Es puguen produir incidents i altercats

-Als centres que tinguen en el seu interior xiquets i ancians perquè cal preservar la seua seguretat.

A la ciutat de València, també hem vist banderes espanyoles a favor de la Unitat i per la seua banda, altres col·lectius socials recolzen el dret a decidir de la societat catalana.

Des de València Extra estarem molt atents a la intensa jornada de matí en un dia que serà clau per a la nova configuració dels territoris dins d’Espanya. Hi haja o no referèndum, és clar que el 2 d’Octubre és el moment de reconstruir tota la societat.

L’urna

referendum3

A partir de les 9 del matí vorem en teoria aquesta urna que va presentar el Govern fa uns dies. No obstant això, el vot telemàtic o recompte electrònic no serà possible perquè la Guàrdia Civil ha intervingut el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies d’Informació.

Encara no sabem on estan la resta de les urnes made in referéndum però a partir de les 9 del matí estarem molt atents a l’evolució de la jornada més clau en la història de la democràcia.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 8 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats