25n
25N
25N

La Policia Local de València es redistribueix per a "guanyar en gestió i agilitat"

Una nova unitat UCO donarà un servei als matins que, segons ha detallat el Regidor de Protecció Ciutadana, s’ampliarà a les vesprades

La Policia Local de València es redistribueix per a "guanyar en gestió i agilitat"
19/11/2019 -

“Aquesta nova divisió naix d’una necessitat; no deixarem de participar en l’estructura descentralitzada; creiem en la proximitat“. Així ha resumit el regidor de Protecció Ciutadana, Alejandro Cano, la nova divisió territorial de la Policia Local de València. Una nova divisió que, assegura, respon a les necessitats policials de les Unitats de Districte, la realitat de València i que, a més, crea una nova Unitat de Convivència diürna.

“Crec que amb aquesta nova divisió guanyarem capacitat de gestió i agilitat“, assegura. La nova distribució, segons ha relatat el regidor, naix de converses i consensos entre l’Ajuntament, els diferents comandaments de la Policia Local, Unitats de Districte i, també, “amb associacions i entitats veïnals”, per a iniciar una “primera fase” que reestructure la policia d’acord amb “les necessitats policials“.

El nou ‘mapa’ de la Policia Local del Cap i Casal “manté la descentralització” que, segons assegura Cano, és la principal eina d’aqueixa “proximitat” que “funciona”. Apreciable a simple vista, el mapa de València té dues grans novetats; la desaparició de la 8a Unitat de Districte, l’ampliació de la quarta i cinquena, i la creació d’una nova unitat UCO diürna.

Aquesta nova Unitat de Convivència estarà “centralitzada”, és a dir, la seua nova seu estarà en la Central de la Policia Local, en l’Avinguda del Cid. Antiga seu que la quarta unitat, aquesta ara es traslladarà a la seu de la desapareguda octava, el Vaig moldre del Sol, al Parc de Capçalera. El ‘buit’ de l’octava serà absorbit, en part, per la quarta i la cinquena.

Segons ha detallat Cano, els efectius de la 8a Unitat “passaran a cobrir els barris de la cinquena”, que precisament agafa la major part que abans cobria aquesta. Alguns agents també aniran destinats a la nova unitat UCO i a reforços d’altres unitats.

“Molt bons rendiments”

La principal novetat, al costat de la redistribució dels efectius policials, és la creació de la nova unitat UCO, que primer treballaran al matí -i s’ampliarà a la vesprada en un futur-. “Reforça la Unitat de Convivència creada en 2017. Volem continuar apostant per això, dóna uns molt bons rendiments”, ha assenyalat Cano.

El regidor ha aprofitat per a ressaltar que aquests canvis, al costat de la previsió d’incorporar nous agents -abans d’estiu hi haurà 60 més-, és possible gràcies “als pressupostos”. Segons ha detallat, en el Capítol 6, referit a inversions, el destinat a la Policia Local “és el millor dels últims nou anys“: “Amb un element destacat; s’ha aprovisionat una partida per a la creació d’una seu per a la Segona Unitat de Districte, que ara no està en les millors condicions. Serà pel Parc Central”.

També ha recordat que, mitjançant els pressupostos participatius, la creació d’una nova sede parell la unitat especialitzada en violència masclista, la Unitat GAMA, ha passat la primera fase. Encara que espera que puga passar la resta, inclosa la segona fase de votacions, anuncia que no és la seua única oportunitat: “En cas de no eixir les votacions suficients no es faria enguany, però sí durant la legislatura“.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =

art en blanc