La taxa de desocupació juvenil es redueix del 42 al 26%

La taxa de desocupació juvenil es redueix del 42 al 26%
05/11/2018 -

La desocupació continua el seu descens a València, reafirmant-se la tendència a la baixa: vora 30.000 persones han deixat d’estar desocupades a la ciutat de València des de l’inici de legislatura, segons les últimes dades del tercer trimestre de 2018 de l’EPA (Enquesta de Població Activa).

La xifra ha passat de 83.300 persones desocupades a 53.900, «unes dades confirmen la tendència a la baixa en les xifres de desocupació que experimenta la ciutat, en reduir-se gradualment el nombre de persones desocupades».

La responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha afirmat que «aquestes últimes xifres conviden al consistori a continuar treballant en la mateixa línia, fomentant l’ocupació i autoocupació, i generant noves oportunitats a la ciutat. No obstant això, encara queda molt per fer».

DESOCUPACIÓ I OCUPACIÓ PER FRANGES D’EDAT

Pel que fa a la desocupació en el grup de joves, les xifres també són positives: dels 27.100 joves desocupats que es comptabilitzaven a inicis de legislatura, ha baixat fins als 17.200 actuals, la qual cosa es tradueix en una reducció de la taxa de desocupació del 42% al 26%.

Cal destacar també l’augment d’ocupació entre persones de 55 anys o més. Concretament, des d’inicis de legislatura el nombre de persones ocupades d’aquesta franja d’edat ascendeix a 19.200.

Gómez considera «fonamental la labor municipal realitzada en matèria de formació, ocupació i emprenedoria, a través de les accions i servicis de proximitat posats en marxa des de València Activa, així com els plans d’ocupació municipals com el recentment implantat ‘Oportunitats +55’, destinat a persones desocupades de més de 55 anys. A més, és clau conéixer la realitat i característiques de les persones desocupades a la ciutat per a poder implantar polítiques actives d’ocupació que responguen a les necessitats reals».

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 17 =

jornadas gastronomicas el puig
semana santa de torrent 2019