25n
25N
25N

Les xarxes socials d'Acció Cultural i Joventut es mobilitzen amb missatges de suport

Les xarxes socials d'Acció Cultural i Joventut es mobilitzen amb missatges de suport
17/03/2020 -

La ciutadania podrà accedir a continguts en línia dels espais culturals municipals i centres de Joventut, després del tancament decretat per les autoritats mentre dure la situació d’aïllament amb motiu del COVID-19 i que obliguen a mantindre’ls sense activitat presencial. Així ho ha anunciat aquest dimarts la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez.

Ibañez ha explicat que des de les pàgines web i xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) s’ofereix contingut cultural, vídeos de suport al sector o visibilitat als projectes que han tingut lloc en els últims mesos a les biblioteques, teatres municipals o centres de Joventut. A més, els teatres municipals llançaran una campanya en xarxes d’ànim al sector de la cultura amb una sèrie de vídeos, amb l’etiqueta comuna #JUNTSRESISTIREM i #JUNTESRESISTIREM.

«Els equips que formen part d’aquests espais gravaran vídeos de suport al teatre i cap al sector de la cultura en general, i als treballadors i treballadores que s’estan veient molt afectats durant aquests dies tan complicats», ha explicat la delegada, que ha afegit que també «es demanarà que se sumen les persones que donen suport al teatre». Per part seua, es demanarà a les companyies teatrals que han passat pels teatres municipals com el TEM o La Mutant que envien vídeos o els pengen en les seues xarxes socials, etiquetant les d’aquests espais, i creant un moviment global del sector. També es demana que envien vídeos de les obres que volen que es pugen a Youtube per a oferir-les online al públic. A més, es publicaran fotos, concerts i material audiovisual d’espectacles anteriors.

Les xarxes socials de les biblioteques municipals compartiran també imatges actuals d’aquests espais, amb una explicació sobre la seua ubicació i la procedència dels seus noms: la majoria d’ells provenen d’escriptors i escriptores valencianes, com ara Isabel de Villena, Joanot Martorell o María Beneyto. «Tot això conformarà el fil conductor per a ressenyar el més rellevant de la vida, obra i aportació a la cultura valenciana d’aquestes persones que formen part del món de les lletres», ha explicat Maite Ibáñez. A més, s’anirà pujant contingut d’activitats realitzades a les biblioteques, com a xarrades o conferències del cicle «Ni bruixes ni princeses», organitzades dins del projecte Biblioteques en Igualtat.

Finalment, des de la Regidoria de Joventut «seguiran connectats amb les persones joves de la ciutat a través del correu electrònic atenent de manera ininterrompuda les consultes generals, assessorament d’ocupació, afectiu-sexual, habitatge o addicció al joc». A través de les xarxes socials i la pàgina web es continuarà donant visibilitat als projectes que han tingut lloc en els últims mesos, com les Residències Artístiques, la finalitat de les quals és donar suport als joves artistes en el desenvolupament dels seus projectes. També l’exposició col·lectiva «Nosaltres també», instal·lada al Centre de Joventut de Campoamor, es podrà conéixer mitjançant imatges i textos.

«Les pròximes activitats que es desenvoluparan, com el programa Estiu Jove o altres projectes, serviran d’aparador per a preparar la nostra volta d’aquest parèntesi, així com detallar el Pla de Joventut 2019-2023, espai que servirà com a finestra d’informació i de participació durant les setmanes de l’activitat no presencial dels centres», ha conclòs la regidora Ibáñez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =

bombers
bombers