25n
25N
25N

L'Ajuntament se suma a la Xarxa Sanitària Solidària de València

L'Ajuntament se suma a la Xarxa Sanitària Solidària de València
11/12/2017 -

El Saló de Cristall de l’Ajuntament ha acollit hui l’acte d’adhesió a la Xarxa Sanitària Solidària de València que promouen les ONGD sanitàries Medicusmundi Mediterrània, ACOEC i Farmamundi en el marc de la campanya “Xarxes Sanitàries Solidàries: Multipliquem Salut”. La regidora de Cooperació Internacional i Migració, Neus Fábregas, ha presidit l’acte.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és “formar i sensibilitzar els professionals i estudiants del sector sanitari de la província en temes de salut global i cooperació al desenvolupament”. A més de les tres ONGD, formen part de la nova xarxa sis col·legis professionals valencians (d’Infermeria, Farmacèutics, Fisioterapeutes, Metges, Òptics i Optometristas, i Psicòlegs) i tres universitats (Universitat de València, Universitat Politècnica de València i Cardenal Herrera-CEU), la Diputació de València, l’Ajuntament de València i la Direcció General de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana.

Aquesta Xarxa Sanitària Solidària (XSS) naix amb la finalitat de facilitar ferramentes per a la formació de les persones professionals i estudiants del sector de la salut des d’una perspectiva global i solidària, així com sensibilitzar les persones professionals i la població sobre els problemes sanitaris de tipus global. Amb eixe objectiu es treballarà per a “fomentar un coneixement crític del nostre entorn i de la realitat en els països empobrits, amb especial atenció als factors que incideixen en les desigualtats en l’accés a la salut, així com donar visibilitat al treball que realitzen les ONGD sanitàries i afavorir el contacte de les persones interessades”, segons els seus promotors.

La regidora Neus Fábregas ha manifestat la seua satisfacció per la posada en marxa d’aquesta xarxa: “Som moltes entitats diferents les que hem apostat per aquesta xarxa, i creiem que això és un pilar fonamental per a treballar en comú i per a caminar amb arguments forts que ens permeten continuar construint i treballant per un món millor.”

Així mateix, ha destacat que els objectius d’aquesta xarxa “estan alineats amb el treball que realitzem des del Programa de Cooperació Internacional: un compromís en aspectes relacionats amb la salut global i la cooperació al desenvolupament”.

Aquesta iniciativa aposta per treballar des del món local per tal d’aconseguir facilitar la participació i implicació de les persones interessades. S’espera que a la iniciativa se sumen totes les entitats públiques i privades que compartisquen els objectius que la XSS planteja.

L’adhesió a la xarxa va ser aprovada setmanes arrere per la Junta de Govern Local, però hui s’ha realitzat l’acte formal de firma del document que compromet l’acció de totes les entitats participants. Els representants de totes aquestes han manifestat la seua aposta pels objectius de la xarxa i han subratllat la importància d’escometre aquest tipus d’actuacions per mitjà del treball en comú.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − dos =

bombers
bombers