25n
25N
25N

La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere suma 13 nous ajuntaments

L’Assemblea d’aquest òrgan ha anunciat la celebració de dos cursos de formació per a policies locals en matèria de violència de gènere juntament amb l’IVASPE

DiVal

La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere suma 13 nous ajuntaments
08/05/2019 -

La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València, constituïda el passat mes de novembre, compta ja amb 62 membres. Durant la celebració aquest dimecres de l’Assemblea General d’aquest òrgan, s’ha aprovat l’adhesió a la xarxa de 13 nous municipis que, a partir d’aquest moment, treballaran conjuntament amb els 49 ajuntaments fundadors i la corporació provincial en la lluita contra aquesta xacra social.

La diputada d’Igualtat, Isabel García, ha recordat als representants dels municipis que encara estan a temps de sol·licitar les subvencions que concedeix la corporació, ja que el termini expira el pròxim 13 de maig. Una partida de 200.000 euros dirigida, entre altres actuacions, a la formació d’agents locals i activitats de sensibilització en matèria de violència de gènere.

En aquesta línia, la corporació provincial posarà en marxa, després del període estival, dues noves edicions del curs de formació per a agents de la policia local en matèria de violència de gènere, en col·laboració amb l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE).

La diputada ha agraït el compromís dels 49 municipis fundadors per haver complit amb els requisits de la Xarxa i ha instat a les persones responsables de les àrees d’Igualtat a nivell tècnic i polític al fet que no deixen mai de tindre com a objectiu la lluita contra aquesta xacra social, que ha trobat en aquesta xarxa provincial de municipis “un abans i un després” en la gestió institucional del problema.

Les noves incorporacions, aprovades pel comité avaluador, han sigut els ajuntaments de Puçol, Bocairent, Sagunt, Benissoda, Villar del Arzobispo, L’Alcudia, Massamagrell, Paterna, Llutxent, Vallada, Bonrepòs i Mirambell, Lliria i Piles. Uns municipis que a partir d’aquest moment podran compartir informació i recursos en la lluita contra la violència de gènere amb la resta de membres de la xarxa.

En paraules de la regidora d’Igualtat de Rocafort, Sonsoles Giner, “resulta fonamental la unió de tots els municipis a l’hora de combatre la violència de gènere, perquè augmenta la rendibilitat dels projectes a nivell econòmic i social”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 9 =

museo prehistoria
museo prehistoria