25n
25N
25N

Una red de vecinos previene la soledad de los mayores en el barrio de San Isidro

Una red de vecinos previene la soledad de los mayores en el barrio de San Isidro
30/11/2019 -

Diferents entitats, comerços i serveis públics del barri de Sant Isidre a València han presentat aquest dissabte ‘Connectant Sant Isidre’, un projecte que pretén identificar a les persones majors que es troben soles per a tractar que siguen els mateixos veïns i veïnes les que les puguen acompanyar.

Aquesta proposta s’emmarca dins de la iniciativa ‘Ciutat Cuidadora’, un projecte del centre d’innovació Las Naves i coordinat per l’Estudi La Dula, segons ha explicat l’Ajuntament en un comunicat.

D’aquesta manera arranca una campanya de sensibilització de les persones del barri sobre aquest greu problema, tenint en compte que a la ciutat de València més de 40.000 persones majors viuen soles. En el projecte participen fins a 15 agents locals, entre els quals es troben l’Associació Veïnal, les falles del barri així com el grup scout o la Parròquia del barri. També estan implicats serveis públics com el Centre de Salut de Sant Isidre o la Universitat Popular.

‘Connectant Sant Isidre’ és la quarta acció comunitària que es duu a terme en el marc de Ciutat Cuidadora, una proposta de Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, coordinada per l’Estudi La Dula. Aquest procés està promovent diferents accions comunitàries i innovadores en diversos barris de la ciutat, conjuntament amb associacions i col·lectius locals.

Totes elles tracten de promoure les xarxes veïnals per a la provisió de les cures. Entre aquestes, es troba la Xarxa Amiga de la lactància materna del barri de Russafa, la creació d’un grup de treball que tracta d’impulsar els camins escolars des del mateix teixit associatiu a Castellar-l’Oliveral o la Xarxa comunitària de cures de Benimaclet.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 4 =

caixaontinyent
Informacion coronavirus
paterna