caixa popular

La Xarxa Connecta Energia de Las Naves planifica accions cap a l'eficiència

La Xarxa Connecta Energia de Las Naves planifica accions cap a l'eficiència
24/07/2017 -

L’encontre celebrat a Las Naves ha reunit representants del sector energètic de la ciutat de València, els quals han definit i proposat una sèrie d’activitats, així com l’organització de la xarxa, amb l’objectiu de caminar cap a la transició energètica de la nostra ciutat.

Entre les diverses propostes d’accions que els grups de treball han establit es troba l’organització d’un encontre nacional sobre pobresa energètica, l’estudi de models de negoci innovadors per a la producció de renovables a la ciutat, o un concurs d’art i cultura energètica.

La manera de generar nous models col·laboratius de producció i consum d’energies renovables en l’àmbit local, la pobresa energètica o la conscienciació respecte l’estalvi energètic, van ser les qüestions sobre les quals ha girat aquesta jornada, recolzada pel projecte Transition Cities, desenvolupat per Las Naves i finançat per la plataforma europea de lluita contra el canvi climàtic Climate-KIC.

En la sessió s’han definit les accions i projectes que es duran a terme des de la xarxa Connecta Energia enguany, i cada grup de treball ha proposat diverses actuacions dirigides a conscienciar sobre l’eficiència, actuar contra la pobresa energètica, fomentar la producció de renovables, o canviar la cultura energètica.

Entre aquestes actuacions destaquen la participació en una trobada internacional sobre democràcia energètica, l’organització de sessions per a suprimir mites energètics erronis i d’una jornada nacional sobre pobresa energètica, la convocatòria d’un concurs d’art i cultura energètica, o la redacció d’una guia de bones pràctiques sobre l’eficiència energètica en la compra pública.

També s’han identificat les línies de desenvolupament dels futurs projectes innovadors de la ciutat en relació amb l’energia, com és l’estudi i el desenvolupament de nous models de negocis per a la producció d’energia renovable a escala local, o el foment de la compra publica innovadora en matèria d’eficiència energètica. Aquestes propostes seguiran desenvolupant-se de manera col·laborativa per part de la xarxa i amb el suport de Las Naves durant els pròxims mesos.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats