25n
25N
25N

La xarxa de centres d'atenció precoç d'Igualtat atén 4.753 xiquetes i xiquets i a les seues famílies

La xarxa de centres d'atenció precoç d'Igualtat atén 4.753 xiquetes i xiquets i a les seues famílies
16/06/2020 -

La directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental, Elena Albert, ha explicat que la xarxa de centres d’atenció precoç de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives atén 4.753 xiquets i xiquetes amb problemes del desenvolupament i a les seues famílies, “la qual cosa suposa una quantitat que triplica les 1.476 atencions que es realitzaven en 2015”.

Amb motiu de la celebració del Dia de l’Atenció precoç la directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental ha reiterat el compromís de la Conselleria “amb la defensa dels drets de la infància en tots els àmbits i, especialment, amb els més vulnerables”.

En aquest sentit, ha incidit en la importància de donar resposta “al més prompte possible” a les necessitats transitòries o permanents que presenten els xiquets i xiquetes amb trastorns en el seu desenvolupament o que tenen el risc de patir-los, “amb una atenció precoç integral, de qualitat, personalitzada i individual que potencie les seues capacitats”.

Des de 2015, la Conselleria ha anat incrementat el pressupost per al finançament de les places d’atenció precoç i ampliar, d’eixa manera, l’oferta d’aquesta mena de recurs.

L’objectiu, ha assenyalat Elena Albert, “és atendre la demanda existent i oferir l’atenció que requereixen les xiquetes i xiquets menors de 6 anys des d’una perspectiva global en els àmbits sanitari, social i educatiu”.

Per al finançament d’aquests recursos la Conselleria destina més de 14 milions d’euros, una quantitat que s’ha duplicat respecte als recursos dirigits a l’atenció precoç fa cinc anys.

Assistent personal ‘PATI’

Així mateix, la directora general ha recordat que la Conselleria ja ha inclòs en el catàleg del sistema d’atenció a la dependència la figura de la persona d’assistència terapèutica infantil ‘PATI’ per a xiquets i xiquetes en situació de dependència, amb l’objectiu específic d'”impulsar totes les capacitats en la primera etapa de vida, millorar habilitats i fomentar la integració i rehabilitació d’aquests xiquets i xiquetes”.

La figura de l’assistència personal és una prestació econòmica inclosa en el catàleg de serveis i prestacions de la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència que permet la contractació d’una o un assistent personal, durant un nombre d’hores, per a facilitar a la persona beneficiària l’accés a l’educació o al treball, o bé possibilita una major autonomia en l’exercici de les activitats bàsiques de la vida diària, la seua inclusió i participació en la comunitat.

La Direcció General d’Atenció Primària i Autonomia Personal ha sigut l’encarregada de regular aquesta figura d’assistència personal s’ha tingut en compte l’edat de les persones beneficiares d’aquesta prestació, ja que per als xiquets i xiquetes i adolescents s’ha posat l’accent en una assistència terapèutica, ja que l’objectiu és aconseguir en un futur la plena autogestió, autodeterminació i aprenentatge en la capacitat de decidir, i la major autonomia possible.

Així, s’ha distingit la persona d’assistència terapèutica infantil ‘PATI’ per a xiquets i xiquetes i adolescents, assistent personal per a persones entre 18 i 64 anys i excepcionalment per a majors de 65 anys amb diversitat funcional sempre que justifiquen un projecte de vida independent. Les persones beneficiàries tindran llibertat de contractació però hauran de comptar amb un informe social que determine l’adequació d’aquest recurs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 16 =