25n
25N
25N

La Xarxa de Biblioteques i l'Arxiu Municipal de Llíria obrin un espai per a recollir informació sobre el confinament a Llíria

L’objectiu és que aquests continguts no es perden i estiguen centralitzats en un fons local per a facilitar el seu estudi en el futur

La Xarxa de Biblioteques i l'Arxiu Municipal de Llíria obrin un espai per a recollir informació sobre el confinament a Llíria
01/04/2020 -

“Història d’un confinament: COVID-19” és l’espai que pretén fer un recull de tota l’activitat gràfica, escrita i vivències que els ciutadans de Llíria estan passant en estes setmanes de confinament als seus domicilis.

Segons explica el regidor de la Xarxa de Biblioteques i Arxiu Municipal, Paco García, l’Ajuntament vol recopilar, classificar i preservar tota la informació que s’està generant al voltant de la crisi del COVID-19.

“El personal de l’àrea vol fer partícip a tota la ciutadania d’este espai en este temps tan inusual que estem vivint, immortalitzant amb tota la informació possible com i de quina manera la ciutat va afrontar esta crisi sanitària, per això hem d’establir paràmetres per a poder actuar ràpidament i que tota esta informació no es perda”.

La idea és recopilar la informació que s’està penjant en xarxes socials sobre com s’està vivint el confinament: vídeos, fotos, memes, etc. i que plasmen com es desinfecta el municipi; missatges d’ànim dels col·legis; col·laboracions d’ONGs, persones i empreses; receptes típiques que s’estan fent a casa; concerts als balcons, etc.

“Volem agrupar tota esta gran quantitat d’informació que s’està generant a la nostra localitat, incloent també bans i comunicats oficials, i creant així un moviment de participació ciutadana en el qual sol·licitem a la gent que ens envie, en qualsevol tipus suport, com està vivint esta situació”, comenta l’edil.

Estos continguts es poden remetre a través del correu electrònic documenta@lliria.es o de les diferents xarxes socials municipals.

Així s’aconseguirà que esta informació no es perda i estiga centralitzada en el lloc on posteriorment se li donarà el tractament professional adequat, per a enriquir el fons local de la Biblioteca i l’Arxiu, ja que “és el nostre deure posar a la disposició dels nostres usuaris actuals i futurs investigadors, la informació sobre estos dies que ens ha tocat viure. D’esta manera, fomentem la investigació local facilitant les fonts, que són les eines necessàries per a generar coneixement”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =