caixa popular

El Carme i Russafa comptaran amb una xarxa automàtica de control del soroll

Chosovi

El Carme i Russafa comptaran amb una xarxa automàtica de control del soroll
04/02/2018 -

La Regidoria de Qualitat Ambiental, dirigida per Pilar Soriano, instal·larà pantalles informatives i una xarxa automàtica de control del soroll als barris del Carme i Russafa. La regidoria ja ha aprovat els plecs de condicions per contractar-ne el subministrament i la instal·lació a través d’un procediment obert en el cas de Russafa, mentre que en el Carme ja està adjudicat. Es tracta de dos Projectes dels Pressupostos Participatius de l’any 2017.

Els dos projectes tenen com a objecte oferir, mitjançant una sèrie de panells informatius a la via pública i a través de missatges de molt fàcil comprensió i interpretació, informació a la ciutadania sobre la qualitat acústica del barri.

“Amb això, des del Govern de Joan Ribó es pretén conscienciar tant a ciutadans com a visitants de la importància d’aconseguir uns nivells sonors ambientals que permeten compatibilitzar i harmonitzar els drets a l’oci i al descans, tal com una ciutat del segle XXI demanda, amb l’objectiu final d’ajudar a la reducció progressiva d’aquests nivells sonors i obtenir una millora de la qualitat acústica de la zona”, ha explicat Soriano.

Es tracta d’una experiència pilot, pionera a València, que en funció dels seus resultats podria fer-se extensiva a altres zones de la ciutat. Es basa en la utilització d’imatges i material gràfic de comprensió senzilla i compatible amb les últimes tendències en tecnologies de la informació, de manera que està dirigida a tot tipus de públic, edats i nacionalitats.

El projecte que ara es licita consisteix en el disseny i utilització d’una xarxa de panells informatius col·locats en punts estratègics i representatius dels nivells sonors existents al barri de Russafa. En el cas del Carme es preveu la instal·lació de dos panells, un a la plaça dels Furs i un altre a la plaça del Tossal, el contracte està ja adjudicat i s’instal·larà al llarg del mes de febrer.

Pel que fa a Russafa, es preveu la instal·lació de 15 panells informatius en ubicacions que siguen representatives de la situació acústica de tot el barri, atenent, entre altres aspectes, a l’estructura urbanística, principals activitats desenvolupades, afluència de persones i problemes detectats fins al moment en relació amb la contaminació acústica. L’àrea d’estudi serà la delimitada per les vies de l’avinguda Peris i Valero, carrer Filipines, carrer Gibraltar, Gran Via Germanies i l’avinguda Regne de València.

“L’Ajuntament de València dóna així un pas més en actuacions de sensibilització en matèria acústica adreçades a la ciutadania, com la campanya escolar que s’ha impulsat “Mutis, controla el teu soroll”, dirigida a escolars de 10 i 11 anys de diferents centres educatius del terme municipal. Mitjançant aquesta iniciativa es pretén conscienciar ja a aquestes edats de la problemàtica de la contaminació acústica i de la forma en què d’una manera activa poden individualment o col·lectivament contribuir a la millora de la qualitat acústica de la ciutat”, ha dit la regidora Soriano.

Cada panell informatiu tindrà les característiques tècniques i de seguretat que es requereixen per a la seua col·locació i permanència en via pública, sent els seus principals elements un sensor acústic equivalent a tipus 2 i una pantalla en què es visualitzaran diferents missatges en funció dels nivells registrats per aquest sensor. Es tractarà d’un sistema que destaca pel seu baix cost de manteniment anual.

Tots els elements i instrumentació utilitzats seran propietat de l’Ajuntament de València, per la qual cosa els panells podran mantenir-se en les seues ubicacions originals durant el temps que s’estime convenient o bé traslladar-los a altres diferents un cop assolits els objectius perseguits, la qual cosa li confereix un caràcter més ampli i dinàmic en la vigilància acústica.

En aquests moments s’ha convocat el concurs dels panells informatius del barri de Russafa i de seguida les empreses presentaran les seues ofertes.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris