caixa popular

La xarxa d'aigua potable de Benifaraig es renova per complet

La xarxa d'aigua potable de Benifaraig es renova per complet
31/01/2018 -

Les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable de Benifaraig, que garantiran la qualitat i la continuïtat del subministrament d’aquest recurs en aquest poble de València començaran en les pròximes setmanes. Amb aquesta intervenció, l’Ajuntament incrementarà la garantia de subministrament, tant pel que fa a la continuïtat del servici i la pressió, com a la qualitat de l’aigua proveïda”. Així ho ha assegurat hui el regidor delegat del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, qui ha manifestat que, d’aquesta manera, “Benifaraig s’equipara a la resta de la ciutat quant a estàndards de qualitat de la xarxa”.

Concretament, l’Ajuntament de València “aposta per renovar les canonades de Benifaraig, amb l’objectiu que per cada carrer hi haja almenys una canonada renovada. Es pensa canalitzar un total d’uns 2,5 km de xarxa amb una inversió de més de 750.000 euros”.

Aquestes obres s’emmarquen en el projecte de renovació que duu a terme el servici del Cicle Integral de l’Aigua en diversos punts de la ciutat per als anys 2017-2020. A més, en el cas de Benifaraig, cal destacar que per aquestes canonades ha circulat aigua procedent del pou de Sant Isidre durant molts anys, i que aquesta aigua tenia un tractament deficient perquè no estava filtrada i simplement era una cloració.

“És per això que l’Ajuntament en 2014 va connectar la xarxa de Benifaraig a la de la ciutat de València, per garantir el subministrament d’aigua potable de qualitat”, ha indicat Sarrià, qui ha recordat que l’edat mitjana de les canonades del proveïment de la ciutat és de 30,4 anys, i les de Benifaraig estan en més de 50 anys d’antiguitat,” superant amb molt els actuals estàndards en gestió de proveïments. A més, amb tants anys trasbalsant aigua del pou, les canonades presenten un biofilm important, la retirada del qual és molt difícil”.

D’altra banda, es dotarà la nova xarxa de l’equipament necessari per a detecció de fuites, i permetrà la sectorització, de manera que quan s’haja de tallar el subministrament afecte el menor nombre d’habitatges possible.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats