caixa popular

Campillo i Castillo qualifiquen de vergonyós el recurs per a impedir la contractació del personal que valore la dependència

Campillo i Castillo qualifiquen de vergonyós el recurs per a impedir la contractació del personal que valore la dependència
06/10/2017 -

Sergi Campillo i Consol Castillo han definit com a “recurs de la vergonya” i “recurs maligne” el presentat per la Delegació del Govern per a anul·lar l’acord de modificació de plantilla que permetia a l’Ajuntament contractar, amb la subvenció de 3.151.450 euros de la Conselleria d’Igualtat, personal per a dur a terme la valoració de milers de ciutadans i ciutadanes en situació de dependència. Els dos regidors del Govern de la Nau han reclamat “a la Delegació del Govern, al govern d’Espanya i al Partit Popular que retiren immediatament eixe recurs perquè estan posant en perill el benestar de milers de veïns i veïnes de València.”

“El Partit Popular, en el que nosaltres considerem el recurs de la vergonya, ens insta a anul·lar eixe acord de modificació de plantilla i amb açò impossibilita la contractació de persones i la valoració dels milers i milers de persones de la nostra ciutat que estan en situació de dependència esperant a ser valorades”, ha afirmat el regidor de Govern Interior i Personal. “El recurs de la vergonya ataca l’autonomia local i nosaltres no acceptarem que, en cap cas, el govern Central en mans del Partit Popular impedisca que atenguem a tantes persones que estan esperant a ser valorades per a accedir al seu dret a la Llei de Dependència.”

Campillo ha recordat el treball “molt dur realitzat durant aquests mesos en el Servici de Personal per a poder tenir a punt les borses. La setmana passada constituïren la de treballadors socials i en els pròxims dies constituirem la borsa d’educadors socials. En cap cas consentirem que el govern del Partit Popular ens impedisca contractar a eixe nou personal.”

Ha qualificat de “vergonya majúscula i indecència” que el PP vulga impedir que es valore la dependència. “Se’ls hauria de caure la cara de vergonya per aquest recurs en el qual la Delegació del Govern demana al jutjat que suspenga cautelarment l’acord pres pel Ple el 30 de març passat, amb la intenció d’impedir les noves contractacions. Però serà molt clar: nosaltres seguirem amb el nostre full de ruta en defensa dels veïns i veïnes de la nostra ciutat que estan en una situació complicada. Ens oposarem i defensarem absolutament l’autonomia municipal i la decència.

En la roda de premsa en la qual han comparegut tots dos membres del Govern de la Nau, Campillo ha parlat de “boicot del Partit Popular” a la valoració perquè les persones no puguen accedir a les ajudes de la Llei de Dependència. “Volen ofegar l’èxit de les polítiques socials del Govern del Botànic i del Govern de la Nau”. Ha recordat la “la reducció que ja han fet de milers de persones de la llista d’espera”, i reiterat que “no ho consentirem. Ens posarem del costat dels veïns i de les veïnes, que són el més important.”

Més tard ha assenyalat que “a qui ataca aquest recurs no és al Govern de la Nau, és a les persones que estan esperant ser valorades. El Partit Popular vol deixar-les a l’estacada, vol deixar en la cuneta a milers i milers de veïns i veïnes que estan esperant la seua valoració per a accedir a les ajudes”.

Aquesta roda de premsa ha sigut convocada després d’haver tingut coneixement que “la Delegació del Govern, en mans del Partit Popular, ha impugnat via judicial l’acord del Ple del dia 30 de març que es referia a una modificació de la plantilla que havíem de fer per a assumir les competències de valoració de la dependència que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha determinat que es faça a través dels ajuntaments, i para açò ens ha subvencionat amb més de 3 milions d’euros enguany la contractació del personal necessari”.

Amb eixos diners estava i està previst contractar a un total de 62 persones entre tècnics mitjans, tècnics auxiliars, subalterns, personal administratiu, educadors socials, sociòlegs, psicòlegs o i agents de desenvolupament. En maig de 2017, dos mesos després de l’acord del Ple, la Delegació del Govern ja va instar a anul·lar-ho via administrativa argumentant la Llei Pressupostària i l’Estatut Bàsic de l’Ocupació “amb arguments erronis i en la nostra opinió confonent els termes, perquè si bé és cert que les administracions no podem aprovar increments retributius per sobre del que marca la llei, en cap cas la llei prohibeix increments del Capítol 1 i de la despesa de personal, i més si estàvem assumint una nova competència” i disposant d’una subvenció finalista de la Conselleria per a contractar personal”.

L’Ajuntament té el mandat de la Conselleria d’Igualtat per a valorar la dependència de “els milers de persones que hi ha en aquesta ciutat esperant a ser valorades i que no es pot fer amb la plantilla actual, Per açò ens donen una subvenció finalista per a contractar personal per a eixa valoració, i hem d’aprovar una modificació de plantilla perquè hem d’augmentar places de les diferents categories laborals”.

“EN POLÍTICA NO VAL TOT”

Idèntic malestar davant el recurs i fermesa per a exigir la seua retirada ha mostrat Consol Castillo, la regidora responsable de l’àrea de Desenvolupament Humà. “En política no val tot- ha dit-, i aquest recurs que Sergi Campillo ha valorat com el de la vergonya s’ha fet des de la maldat i amaga un gran contingut de maldat, perquè darrere hi ha una gran quantitat de persones vulnerables

Ha informat Castillo que, segons un informe realitzat a la fi de 2016, “detectem que havia valorat en situació de dependència al voltant de 10.500 persones, de les quals el 60% són dones. D’altra banda, entorn del 60 % del total de persones amb algun grau de dependència reconegut és major de 64 anys, el 28’15% té entre 85 i 94 anys, i el 19’22% entre 75 i 84 anys. “Eixes persones són la foto fixa de la ciutadania a la qual afectarà el recurs si és admés a tràmit”. Castillo ha precisat, d’altra banda, que més del 98% de les persones dependents “tenen nacionalitat espanyola, són persones d’ací que viuen ací, de manera que les dades desactiven discursos xenòfobs”.

Ha assegurat que “Este decret el que fa és actuar de forma maligna perquè pretén atacar al Govern de la Nau, que és el govern de la ciutat de València i que en servicis socials està fent una tasca positiva i important”. Ha recordat que “quan arribaren la Delegació estava buida, amb una cinquena part del personal que li corresponia per la ràtio dels serveis socials de l’Estat. Estem realitzant un treball intens i no consentirem que eixe treball que hem fet quede parat per una decisió frívola i vull pensar que no suficientment meditada pel Partit Popular, ara que està a punt de culminar-se amb la incorporació de nou personal que ens ajudarà a millorar i al fet que el temps de tramitació siga més breu.”

Després de recordar que la plantilla de Servicis Socials s’ha incrementat en 73 persones amb el Govern de la Nau, Castillo ha afirmat que “Intentarem aturar el recurs i a fer una crida perquè les associacions i entitats s’oposen també a aquest recurs que podria tenir unes conseqüències dramàtiques, perquè si les persones pendents d’aqueixa valoració han d’esperar dos anys més, és possible que algunes ja s’hagen mort, No ens mereixem aquest pal que ens vol col·locar en les rodes el Partit Popular”.

Castillo ha explicat que “en aquests moments tenim prop de 30.000 expedients vius (29.853) en els quals intervenim”. Ha assenyalat que “la valoració de la dependència és un procés complex. Una persona demandant ha de presentar una documentació, se li ha de fer un estudi d’entorn, una valoració social, una valoració mèdica, visitar l’habitatge de les persones valorada i després fer una proposta individualitzada de cadascuna”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × dos =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios