25n
25N
25N

#Recuperemlaciutat, la iniciativa que promou ciutats sense fum

582 entitats s’han adherit a aquesta iniciativa que pretén canviar els models de ciutat en tot el territori espanyol

#Recuperemlaciutat, la iniciativa que promou ciutats sense fum
29/05/2020 -

Confinem els cotxes, recuperem la ciutat! és el lema de la iniciativa impulsada per diferents entitats i associacions espanyoles amb l’objectiu de reivindicar un pla de desconfinament en el qual es prioritze a les persones i a la mobilitat sostenible en detriment de l’ús del vehicle privat. Tal com han demostrat estudis internacionals, la contaminació atmosfèrica, a més d’afectar la salut, ha provocat una major incidència del virus Covid-19, així com una major taxa de mortalitat.

Per això, més de 7.000 persones i 582 entitats de tot el país, com ConBici, Greenpeace, Marea Pensionistas, Col·lectiu Ontinyent en Bici, Castelló en Bici o Foro Valenciano de la Bici, s’han unit al moviment #recuperemlaciutat per a apostar per models de ciutat més saludables i que cuiden “del nostre clima”. I és que com detallen en el manifest, “per primera vegada en dècades, moltes ciutats compleixen les recomanacions de qualitat de l’aire que demana l’Organització Mundial de la Salut. És terrible haver hagut d’arribar a aquesta situació per a veure que es pot viure en una ciutat sense fum”.

D’aquesta manera, i per a evitar que la tornada a la normalitat tire cap endarrere tot l’aconseguit, des de #recuperemlaciutat demanen que un percentatge important dels carrers es convertisquen en espais per a anar amb bicicleta i caminar de manera segura; potenciar la capacitat del transport públic; i que la bicicleta o altres vehicles de mobilitat sostenible es convertisquen en els vehicles prioritaris del desconfinament. I en aquest punt, especifiquen, “estem parlant de la necessitat d’una xarxa de vies sense vehicles de motor, que facilite la mobilitat activa entre barris”.

En el cas de la ciutat de València, des del govern municipal ja porten anys treballant en la transformació de la ciutat cap a una més humanitzada i menys contaminada amb actuacions com, per exemple, la construcció de l’anell ciclista o la recuperació de l’espai públic mitjançant la conversió en zona de vianants. Unes actuacions que, ara, continuen convertint el centre de València en un espai per al gaudi de la ciutadania, però que també s’han fet extensible a altres zones de la ciutat.

De fet, el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, apuntava que “les actuacions dutes a terme ens han situat en una posició d’avantatge respecte a altres ciutats. Ara, és important continuar impulsant un dels principals objectius, com és mantenir la reducció dels nivells de contaminació, tal com ho hem estat fent fins ara”.

La iniciativa Recuperem la ciutat continua en marxa perquè més entitats s’adherisquen a una campanya que pretén promoure el canvi cap a una mobilitat sostenible en tot el territori espanyol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + onze =