25n
25N
25N

Recuperant les places de València per a la ciutadania

El model de València, ciutat de places segueix el seu curs amb noves peatonalitzacions per a 2020

Recuperant les places de València per a la ciutadania
28/11/2019 -

Fa un poc més de dos mesos des que la plaça de l’Arquebisbe Olaechea del barri de Sant Marcel·lí s’obrira de nou a la ciutadania, però aquesta vegada convertida en un ampli espai per als vianants, seguint la línia del model ‘València, ciutat de places’ que s’està impulsant des de la regidoria de Desenvolupament Urbà, liderada per la també vicealcaldessa Sandra Gómez.

El barri de Sant Marcel·lí recupera així la seua plaça principal per als veïns i veïnes, i diu adéu a la rotonda que abans ocupava aquest espai central del barri. Una reivindicació veïnal que, per fi, es va fer realitat el passat mes de setembre. En aquest sentit, la zona que s’ha convertit en zona de vianants és l’encreuament entre els carrers Arquebisbe Olaechea i Sant Marcel·lí.

D’aquesta manera, la font ornamental, que abans ocupava gran part de l’espai, ha donat pas a una àmplia zona diàfana per a usos diversos com, per exemple, la plantà del monument faller o la realització d’activitats culturals, que, a més, inclou zones de descans i una font abeurador. Així mateix, la nova zona enjardinada s’estén cap als costats est i oest, integrant així alguns dels arbres situats al llarg del carrer Arquebisbe Olaechea, mentre que s’han urbanitzat els quatre xamfrans per a millorar la connexió entre els costats nord i sud de la plaça.

Es tracta d’una zona en la qual ja es va dur a terme una acció de peatonalització blana, mitjançant la instal·lació de jardineres per a limitar el trànsit. No obstant això, des de setembre, la nova imatge de la plaça ja és la definitiva. Des de llavors, s’han desenvolupat diferents activitats en aquest espai neuràlgic del barri, l’espai del qual s’ha recuperat per al gaudi de la ciutadania.

València estrenarà noves places en 2020

Com ja anunciava la regidora de Desenvolupament Urbà i vicealcaldessa, Sandra Gómez, la plaça del Rosari del Cabanyal estrenarà nova imatge al gener. Una reestructuració de la plaça en la qual la font passara a ser soterrada i sostenible, ja que reciclarà l’aigua, al mateix temps que es guanyarà espai per al gaudi dels veïns i veïnes del barri.

No obstant això, també estan pendents altres projecte destacat com el que s’abordarà en el barri de Patraix. I és que com apuntava Gómez, “es tracta de la major peatonalització duta a terme en un barri de la ciutat“. Així, una xarxa per als vianants connectarà el nucli històric de Patraix, i comptarà amb nou enjardinament i itineraris ciclistes. Així mateix, es continua apostant per preservar l’essència dels barris i, en el cas de Patraix, tots els nous edificis que es construïsquen hauran de respectar no només l’estètica del barri, sinó també l’altura tradicional de la zona.

Per descomptat, cal no oblidar-se de les grans places de la ciutat, que també s’inclouen dins d’aquesta renovació. De fet, el març de 2020, arrancarà el procés de peatonalització blana de la plaça de l’Ajuntament, mentre que la remodelació de la plaça de la Reina segueix el seu curs per a convertir-se, també, en un espai per al vianant.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + huit =

art en blanc
art en blanc