25n
25N
25N

La recuperació de l'espai públic del centre de València no anirà lligat a un augment de terrasses

Més de 20.000 m² del centre de la ciutat es recuperaran per a la ciutadania amb les actuacions previstes

La recuperació de l'espai públic del centre de València no anirà lligat a un augment de terrasses
04/02/2020 -

València es prepara per a escometre un dels canvis més significatius. I és que els diferents projectes de peatonalització i regeneració urbana de les diferents places del centre de la ciutat ja s’han posat damunt de la taula per a avançar en les seues tramitacions. La plaça de l’Ajuntament, la plaça de la Reina o l’actuació en Sant Agustí són algunes de les propostes que ja han començat a caminar, i que permetrà la recuperació d’una part important d’espai per als vianants.

El pròxim 20 de març, la plaça de l’Ajuntament es peatonalitzarà, inicialment mitjançant una actuació blana a base de jardineres, pilons i bàculs, que recuperarà 12.000 metres quadrats d’espai públic. Però, a més, la plaça de la Reina està a l’espera que l’Ajuntament de València trie la millor oferta – d’entre les 36 presentades – perquè la remodelació d’aquesta plaça seguisca el seu curs, recuperant més de 10.000 metres quadrats.

I és que l’entrada al pàrquing subterrani de la plaça de la Reina desapareixerà per complet, deixant de ser una rotonda per a convertir-se en un espai per al gaudi de la ciutadania. Tal com s’ha avançat, els nous accessos se situaran al carrer la Pau per a l’entrada, mentre que l’eixida s’efectuarà pel carrer de la Mar.

peatonalizaciónFinalment, una altra de les actuacions destacades, que incrementarà en un 48% la zona per als vianants, serà la prevista en el tram comprés entre la plaça de Bruges i la plaça Sant Agustí, passant per l’avinguda de l’Oest i el carrer Sant Vicent. Entre les accions que es duran a terme està l’ampliació de voreres en l’avinguda de l’Oest, així com la recuperació d’espai en la plaça Sant Agustí, sobretot en la zona més pròxima a l’església. I és que els autobusos ja no circularan per la plaça, sinó que es traslladaran al bescanviador que s’està construint al carrer Xàtiva.

Com explicava el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, amb aquesta actuació, que encara no té termini d’execució, “es passarà de 9.097 m² de zona per als vianants a 13.459 m²”. Així i tot, el que sí que es té clar des de l’Ajuntament de València és que la recuperació de l’espai públic no anirà acompanyada d’un augment de les terrasses. En aquest sentit, Grezzi va puntualitzar que aquest espai que es guanyarà “anirà destinat a la comoditat del vianant en els seus desplaçaments per la ciutat, i no a l’ampliació de terrasses“.

València continua implementat el model de ciutat de places amb el qual es pretén pacificar el trànsit, i afavorir una ciutat molt més amable on el vianant dispose de més espai per a garantir desplaçaments més segurs, però també un major gaudi de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =

caixaontinyent
paterna