25n
25N
25N

Una aposta per la recuperació dels comerços tradicionals

El programa Reactivem uneix a emprenedors amb empresaris que volen cedir els seus negocis

Una aposta per la recuperació dels comerços tradicionals
27/12/2017 -

Qui no ha passejat pel centre de València, i s’ha quedat sorprés pel treball artesanal dels comerciants valencians? Cavallets de fusta, cistells de vímet, artesania en estat pur que no solament forma part del paisatge de la nostra ciutat, sinó que a més són comerços tradicionals que ens representen. Així, des de l’Ajuntament de València s’han proposat revitalitzar aquest sector comercial, gràcies al programa ‘Reactivem’.

Sandra Gómez, Regidora de Desenvolupament Econòmic, ha presentat aquest programa que va dirigit al fet que ‘València recupere, i no perda part del seu comerç i el seu teixit empresarial històric perquè no existeix una transmissió o persones que vulguen continuar amb el negoci. Aquest teixit empresarial és viable, genera ocupació i, per tant, genera un valor afegit a la ciutat. En moltes ocasions, ens hem trobat amb comerços històrics de la nostra ciutat que han hagut de tancar per motius de jubilació, perquè no tenien a ningú que volguera continuar amb el llegat, o bé per importants inversions d’actualització que s’havien de fer per a continuar amb el negoci. I per contra, també ens trobàvem amb persones que decidien apostar per l’autoocupació, per l’emprenedoria, però que els costava trobar una bona idea de negoci o no disposava dels coneixements necessaris’.

Davant aquesta situació, una vegada més, s’ha apostat per la creació d’ocupació. D’aquesta manera, i per a donar resposta a aquests dos sectors, s’ha creat el programa ‘Reactivem’. En paraules de Sandra Gómez, ‘Reactivem pretén que el nostre comerç històric, que genera ocupació i té valor per a la ciutat, pervisca; donar una solució de traspàs a aquells comerços que no troben persones que es vulguen fer càrrec del negoci; i donar oportunitats a totes aquelles persones que aposten per l’autoocupació. Per això, hem engegat una plataforma en la qual, des de València Activa, oferim assessorament, la creació d’un pla de viabilitat, un pla de negocis, un pla de màrqueting i, sobretot, un pla financer per a saber si l’empresa és viable. Una vegada realitzat aquest procés, que ho fem de la mà de Cambra de comerç, la CEV, IVEFA i del CCI, i la cerca de candidats, des de València Activa comença un procés tutoritzat per a mantenir l’essència del comerç tradicional’.

Sens dubte, ‘Reactivem’ està tenint un gran acolliment. I és que des que va començar, a principis del mes de desembre, ‘ja hem rebut 23 empreses que volen cedir els seus negocis, i tenim a 23 emprenedors que estan interessats a apuntar-se a aquest programa. Hui dia, ja s’ha signat una cessió entre un comerç del barri Jesús-Patraix, en aquest cas un comerç lligat amb la restauració, i un emprenedor jove de 22 anys. Per tant, un comerç que anava a tancar la persiana ha trobat a un jove que volia apostar pel negoci. I aquesta és l’essència principal d’aquest programa, la reactivació de negocis tradicionals i viables perquè perduren en el temps i seguisquen aportant imatge i valor a la nostra ciutat’.

Finalment, Arturo Cerveró, Director de Relacions Laborals de la Confederació Empresarial Valenciana, ha apuntat que ‘aquesta iniciativa és molt necessària perquè permet oportunitats de negoci a emprenedors, i al mateix temps permet mantenir una ocupació que es destruiria amb el tancament d’aquests negocis. ‘Reactivem’ comença ara, i esperem que tinga un futur brillant’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + quatre =

bombers
Valencia activa