25n
25N
25N

Continua la recuperació del conjunt d'alqueries del carrer d'Olba

Continua la recuperació del conjunt d'alqueries del carrer d'Olba
24/08/2017 -

A principi de setembre continuen les obres del pla de recuperació del conjunt d’alqueries del carrer d’Olba, a Marxalenes. Així, l’Ajuntament inicia aquesta segona intervenció al districte de la Saïdia, de la qual ja va fer el passat mes de desembre una primera fase de consolidació.

Per a aquesta segona fase, la Regidoria de Govern Interior compta amb un pressupost major, de 59.000 euros, i les obres duraran dos mesos. La intervenció consistirà a tapar els buits existents a les teulades per mitjà de la col·locació de xapes ondulades en l’àmbit del forat que cal tapar i en tot el pendent de la teulada.

El regidor Sergi Campillo ha destacat que un tema “molt important” des del punt de vista de la imatge serà l’aplicació d’una veladura de calç per a la protecció de la façana, després de picar els elements que estan solts i de l’eliminació dels elements impropis. “D’aquesta manera, les alqueries quedaran netes i visualment milloraran de forma molt notable”, ha dit el regidor.

A més, es col·locarà una franja de protecció de graves, amb tractament antiarrels on no hi haja vorera de protecció perimetral. En total, són quatre les alqueries que formen el conjunt del carrer d’Olba i que estan sent recuperades per l’Ajuntament. Cada una té un programa específic d’actuacions atenent les seues característiques especials.

“La rehabilitació d’aquestes edificacions ha sigut objecte de diverses reivindicacions veïnals des de fa anys”, ha exposat Sergi Campillo, “i ara està duent-se a terme el projecte de recuperació pel Govern de la Nau, gràcies al pla municipal de consolidació i recuperació d’alqueries històriques de València”.

“Són molt diverses les actuacions necessàries en alqueries com aquestes del barri de Marxalenes, on la inacció durant dècades ha degradat una part important del patrimoni arquitectònic rural històric de València. El govern municipal actual ha demostrat des del primer dia que escolta les reivindicacions veïnals i que actua per a recuperar i valorar el patrimoni de totes les valencianes i els valencians”, ha afirmat el regidor de Govern Interior.

La primera fase de l’actuació comportà la neteja de l’entorn, el desenrunament manual, el desmuntatge d’elements inestables i els apuntalaments necessaris. Aquests treballs inclogueren el desmuntatge del sostre fals de canyís i el tapat de forats per a evitar l’entrada de coloms a l’interior de les alqueries.

Aquesta primera actuació municipal va comptar amb una inversió de 23.090 euros. El conjunt d’alqueries se situa al barri de Marxalenes, a l’extrem occidental del districte de la Saïdia, el formen unes construccions típiques dels antics nuclis llauradors de l’entorn de la ciutat i l’origen data entre els segles XVII i XIX.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 12 =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus