25n
25N
25N

Recuperació de la zona verda baix el Pont Nou d'Ontinyent

Recuperació de la zona verda baix el Pont Nou d'Ontinyent
10/10/2019 -

La recuperació de la zona verda baix el Pont Nou ha demostrat en la pràctica que el concepte de parc inundable funciona. Així ho ha manifestat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, després que aquest espai també adjacent al Molí Descals acollira el passat diumenge un concert del grup “El Regall” dins la programació municipal d’activitats de celebració del “9 d’Octubre”. Allí, el veïnat assistent a l’actuació va poder comprovar de primera mà que tres setmanes després de la major tempesta registrada a la ciutat aquest espai obert al públic a principis d’estiu es trobava en bones condicions.

La DANA ha deixat clar que el plantejament d’aquest espai com a zona inundable ha funcionat, i aquest camí és el que seguirem amb les futures actuacions a executar dins del projecte “Riu Viu”, com ara el trajecte ciclopeatonal al que estem treballant entre aquest espai verd i l’esplanada de Tortosa i Delgado”, avançava el primer edil. Cal recordar que la realització de millores al voltant del riu Clariano va ser la segona proposta més votada per la ciutadania al procés “Ontinyent Participa 2017”. Tenint en compte aquesta demanda, el Govern d’Ontinyent presentava “Riu Viu” un ambiciós projecte per revitalitzar l’entorn del riu Clariano i aprofitar-lo com a espai de convivència, contemplant una inversió global de 6’5 milions d’euros, incloent-hi diverses ajudes europees i d’altres administracions.

Aquest pla està plantejat en 8 zones a partir de 5 eixos d’actuació: la recuperació d’elements patrimonials al perfil del riu (Pont Vell, Molí Descals, Hort de la Casa Barberà, muralla, refugis, etc.); la recuperació i creació de “recorreguts mediambientals” al voltant de llit; adequació d’espais lliures (zones verdes) als dos marges del riu i el seu nivell inferior; adequació paisatgística de zones mixtes d’aparcament i espai lliure; i actuacions de rehabilitació i millora urbana en edificis privats que donen a la cornisa del Clariano.

Per davant, tot un seguit d’intervencions de regeneració del paisatge i l’activitat urbana vinculats al llit del riu “que tindrà sempre en compte les característiques de la zona per a fer possible que allò que ha pogut separar físicament el poble puga ser un punt d’unió, de trobada, on s’afavorisca l’oci saludable i on a més es recupere elements patrimonials que d’altra manera es perdrien”, afegeixen des del Govern d’Ontinyent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =