25n
25N
25N

Institucions educatives i polítics valencians recorden Laura Luelmo i demanen mesures contra el "masclisme criminal"

Institucions educatives i polítics valencians recorden Laura Luelmo i demanen mesures contra el "masclisme criminal"
18/12/2018 -

nstitucions educatives i representants polítics de la Comunitat Valenciana han expressat el seu dolor per la mort de la jove professora zamorana Laura Luelmo –el cadàver de la qual va aparéixer aquest dilluns a El Campillo (Huelva) després de portar desapareguda des del dia 12–, així com la seua repulsa al “masclisme criminal”.

Així, la Universitat de València (UV), on Laura va obtindre el Màster Oficial de Professorat d’Educació Secundària en el curs 2014-2015, ha guardat un minut de silenci i a Elx (Alacant), ciutat on la jove va participar en uns cursos de voluntariat per a aprendre valencià, s’han convocat concentracions silencioses en centres educatius.

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, en nom del Consell de Govern de la Universitat, ha fet una crida a la comunitat universitària al migdia per a guardar un minut de silenci en record de l’exestudiant de la institució. Laura Luelmo Hernández va cursar el màster universitari oficial que habilita per a l’exercici de l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO), en l’especialitat de Dibuix, requisit necessari per a accedir a la funció docent en aquest nivell educatiu.

En el seu informe al Consell de Govern de la Universitat de València, reunit en sessió ordinària en el dia de hui, la rectora de la UV ha expressat el condol de la institució acadèmica, “en la qual la seua desaparició i tràgic final ha causat un fort impacte entre el professorat d’aquest màster oficial”. El consell de govern, en iniciar la seua reunió, ha guardat un minut de silenci en record de Laura Luelmo.

“Confiem en els cossos i forces de seguretat, en la seua eficàcia, per a aclarir els fets que envolten la seua desaparició i mort”, ha afirmat Mestre, qui considera que “una mort prematura sempre és una tragèdia, i més en aquesta excepcional situació”. La rectora de la Universitat de València ha reiterat la posició de la institució acadèmica en relació a la violència de gènere, recentment reafirmada en els actes del passat dia 25N.

A més, a Elx (Alacant), s’ha dut a terme una concentració a les portes del col·legi públic Ferrández Cruz. La jove va participar en els cursos impulsats per la Regidoria de Promoció Lingüística i que reuneixen persones castellanoparlants i valencianoparlants per a aprendre aquesta última llengua, han precisat fonts municipals.

Després de guardar un minut de silenci, l’alcalde, Carlos González, ha mostrat la “consternació i dolor per un crim terrible, un assassinat brutal”, al mateix temps que ha manifestat “la solidaritat, l’afecte i l’estima” dels il·licitans cap a la família i amics de la víctima.

El primer edil ha posat en valor “el fet que els centres educatius hagen volgut eixir als patis a llançar un missatge clar de solidaritat i de valors vinculats a la igualtat entre homes i dones i a la necessària adopció de mesures tendents a acabar amb eixe flagell que és el masclisme, que acaba amb tantes vides d’una forma absolutament innecessària”.

COMPROMÍS “DES DE L’EDUCACIÓ I ELS VALORS”

En aquest línia, ha instat al fet que la societat “es comprometa des de l’educació i els valors en la lluita contra l’incomprensible masclisme criminal”. Sobre l’estada de Luelmo en la ciutat il·licitana, ha comentat que això “reforça el llaç entre Elx i la víctima i fa que expressem amb més força el nostre dolor”. “Però siga d’on siga i haja treballat on haja treballat és una víctima injustificable de l’expressió més bàrbara del masclisme criminal”, ha asseverat.

Per la seua banda, el portaveu socialista en Les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha condemnat l’assassinat i ha assegurat que estan “tots tocats” per aquest nou episodi del “masclisme terrorista, un flagell execrable”. “Tenim una societat molt malalta”, ha dit, i s’està demostrant que les lleis sobre violència de gènere “són insuficients”.

LLEIS “MÉS NECESSÀRIES QUE MAI”

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha lamentat també el succés, ha destacat el pas de Laura per la Comunitat Valenciana i ha defès que les lleis per a acabar amb la violència masclista “són més necessàries que mai” davant dels partits que defenen el contrari.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha publicat un tuit en el qual afirma: “Com a dona, estic horroritzada amb el cas de Laura. No podem viure amb cap por. Hui els meus pensaments i el meu més sentit condol a la família i amics de Laura Luelmo” i ho acompanya de les etiquetes #TodasSomosLaura i #NiUnaMas.

Des de Podem, el secretari general, Antonio Estañ, també en un missatge en xarxes socials ha fet la següent reflexió: “Decidir on posem el focus (en la víctima o en l’agressor, en el populisme punitiu o en la falta de mitjans per a impedir que ocórrega), és decidir si és un problema estructural anomenat masclisme i com combatre-ho, o preferim ofendre’ns i negar-ho mentre a elles les maten”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 1 =

torrent