25n
25N
25N

El PEP de Ciutat Vella més prop d'aprovar-se

El PEP de Ciutat Vella més prop d'aprovar-se
24/07/2019 -

La regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana i Habitatge i vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha mantingut una trobada amb els membres dels grups polítics municipals per a informar sobre el resultat de les al·legacions de la segona exposició pública del Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella. Un tràmit amb el qual, segons ha explicat Gómez, «aquest document entra en la recta final per a la seua aprovació».

D’aquesta manera, ha explicat que les al·legacions que s’han presentat en aquesta segona fase responen a adaptacions a la nova LOTUP, informes d’administracions i casos particulars. Aquestes modificacions aniran a la pròxima Comissió d’Urbanisme que se celebrarà demà amb l’objectiu d’agilitar la tramitació i que el pla arribe a la Conselleria de Cultura per a la seua revisió.

Gómez ha recordat que «l’objectiu del PEP de Ciutat Vella és la preservació del caràcter residencial del districte evitant la proliferació d’apartaments turístics, la recuperació d’àrees degradades, garantir les dotacions públiques, la millora de la qualitat urbana i la preservació dels valors patrimonials, els quals queden protegits».

Igualment, s’ha fet una especial incidència en la recuperació del caràcter monumental i paisatgístic per a recuperar espai públic i augmentar el catàleg de béns protegits del Centre Històric. Aquest PEP augmenta en 412 els nous immobles que se sumen al catàleg d’edificis amb algun tipus de protecció, fins a aconseguir la xifra de 2.078 edificis protegits en tot l’àmbit.

Aquest Pla Especial de Protecció contempla una inversió pública de 34 milions d’euros repartits en 12 anualitats. El PEP de Ciutat Vella ha sigut elaborat per un equip multidisciplinari coordinat des de la Regidoria d’Urbanisme i que ha comptat amb «un ampli procés de participació ciutadana, a través de tallers».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + divuit =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
Informacion coronavirus