25n
25N
25N

Las Naves crea un recorregut popular pels projectes verds i sostenibles

Las Naves crea un recorregut popular pels projectes verds i sostenibles
23/02/2020 -

Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, ha creat un “recorregut popular” per als veïns i veïnes de tota la ciutat -i especialment de Benicalap- que travessa el barri per conéixer els projectes que ajudaran a impulsar-lo, a través de diverses intervencions sostenibles.

L’itinerari l’ha obert aquest diumenge el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, que l’ha recorregut juntament amb diversos veïns i veïnes de Benicalap. Així, l’itinerari comença i acaba a la plaça Regino Mas, on també s’han celebrat tallers infantils i una picadeta; i durant el mateix les persones que han participat han rebut materials sostenibles amb què pintar arbres en diferents zones de barri.

Segons ha assenyalat Carlos Galiana, regidor d’Innovació, “es tracta d’una activitat pensada per explicar als veïns i veïnes de Benicalap en quin punt es troben els diferents projectes que tenim en marxa per convertir-lo en un lloc més sostenible i amable on viure”. A més “el nostre objectiu principal és tornar-los, d’alguna manera, la seua implicació i treball associatiu al barri”.

L’acció s’emmarca dins la iniciativa “Més Verd Benicalap” que Las Naves desenvolupa, en col·laboració amb Paisatge Transversal, i dins del projecte europeu GrowGreen. La jornada ha consistit en un recorregut pels quatre punts principals on s’ha intervingut ja i on està previst desenvolupar la resta de projectes.

Galiana ha animat a totes aquelles persones que viuen a Benicalap a realitzar el recorregut, ja que “així tindran l’oportunitat poder veure les localitzacions del Jardí vertical (al CEIP Ciutat Artista Faller), bosquet sostenible al parc de Benicalap, Coberta verda (al centre de gent gran) i un Corredor verd blau”.

Galiana ha recordat també que, aquesta setmana, “s’han donat a conéixer les cinc interessants iniciatives que obtindran, entre totes, 50.000 euros per a dur-les a terme: ‘Espai verd Benicalap’, ‘Aliats alats’, ‘Centre cívic verd’, ‘Dispositiu de resiliència urbana’ i ‘Eco-Remei'”.

PROJECTE GROWGREEN

El projecte GrowGreen -emmarcat en el programa H2020- és una iniciativa en què València treballa amb altres tres ciutats del Regne Unit, Polònia i la Xina. Té una durada de cinc anys i injecta una inversió de 3,8 milions d’euros al barri de Benicalap. El seu desenvolupament a València permet accedir a recursos, entrar a formar part de xarxes de relació i intercanvi, obtenir resultats concrets i poder replicar els resultats en altres ciutats, i d’altres ciutats a ací.

El projecte té unes característiques transversals que permet el treball conjunt de diverses regidories i servicis municipals de València (Innovació, Urbanisme, Parcs i Jardins, Horta, Participació, Canvi Climàtic, Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Qualitat Ambiental, Projectes urbans, Planejament, Obres i Infraestructures i Cicle Integral de l’Aigua).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud