25n
25N
25N

Un recorregut per als vianants que uneix l'església de Benicalap amb el nou Mestalla

Un recorregut per als vianants que uneix l'església de Benicalap amb el nou Mestalla
13/01/2020 -

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha visitat aquest matí les obres de condicionament urbà de la zona del Nou Mestalla, en el barri de Benicalap, la finalitat de les quals és aconseguir una notable millora en l’accessibilitat de l’entorn del nou camp de futbol, un augment de la seguretat entorn de les zones escolars, la reducció de la contaminació acústica i la creació d’un nou i atractiu recorregut per als vianants que suposa un element diferenciador dins del barri de Benicalap. S’ha millorat l’entorn dels dos col·legis que hi ha en la zona i creat la primera experiència de «Callejugando» de la ciutat.

«Aquestes obres de millora han estat encaminades a generar un espai per als vianants de 300 metres lineals que va des de la plaça de l’Església de Benicalap fins a pràcticament el Nou Mestalla. A més de la conversió en zona de vianants i l’ampliació de voreres del carrer Josep Grollo, una altra de les prioritats ha sigut millorar l’accessibilitat en un barri com el de Benicalap amb l’adaptació de 27 passos de vianants i 51 rampes», ha destacat Sandra Gómez en finalitzar el seu recorregut pel barri.

Gómez ha recordat que aquests treballs, per un import de més de 250.000 euros, han sigut a càrrec del València Club de Futbol, amb el qual en el seu moment es va signar una Actuació Territorial Estratègica (ATE). «Estava molts anys sense executar, i per això des del Govern de la Nau, en el mandat anterior, exigiren que s’executaren aquestes contraprestacions que havia de donar al barri de Benicalap. El nou estadi és important per a la ciutat, no sols per a aquest barri, i per això el Nou Mestalla s’ha de fer sí o sí. L’obra no pot quedar parada sine die, cal donar una resposta i una solució», ha afirmat Sandra Gómez, qui ha recordat que el club de futbol «encara té pendent el pagament de dues anualitats, per un import aproximat de 180.000 euros, per continuar millorant l’accessibilitat del barri. És molt important que hi haja contraprestacions positives a tindre una instal·lació com el Nou Mestalla

La regidora de Renovació Urbana ha afegit que les obres hui visitades «estan dins d’eixa dinàmica de recuperació d’espai públic que estem impulsant». S’ha referit igualment a la repavimentació del carrer Nicasi Benlloch amb un material fonoabsorbent «que permetrà mitigar i reduir la contaminació acústica».

La principal actuació ha tingut lloc al carrer Toixa i ha consistit en la conversió en zona de vianants d’aquesta, així com l’adequació de les zones adjacents mitjançant el projecte Callejugando, «amb el qual es pretén dotar a la ciutat d’espais inspiradors, atractius i transversals especialment dedicats als xiquets i xiquetes». Per a això s’ha procedit a l’ampliació de les voreres dels nombres imparells al Carrer José Grollo, des del número 63 fins a l’entrada del col·legi de La nostra Senyora del Carme i Sant Vicent de Paul, i l’ampliació de la vorera dels nombres parells de tal manera que s’abaste tot l’ample del carrer Juan de la Encina. Aquestes ampliacions asseguren un recorregut per als vianants de 300 metres lineals des de la Plaça Nova de l’Església fins a la Plaça Vicent Andrés Estellés, passant per C/ Juan de la Encina, C/ Josep Grollo, C/Toixa, Av. Burjassot i C/Florista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − cinc =