25n
25N
25N

El turisme en la Comunitat batrà rècord de visitants aquesta temporada

El president de la Generalitat ha incidit en la fortalesa de de el sector turístic, que constitueix el 14’6% del PIB i 15% de l’ocupació

El turisme en la Comunitat batrà rècord de visitants aquesta temporada
19/10/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat “el bon comportament del turisme en la Comunitat Valenciana que, en un entorn de dificultat general, tornarà a batre el rècord de visitants i de despesa per turista”.

Així s’ha expressat en la II Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana, on ha incidit en la fortalesa d’un sector que constitueix el 14’6% del PIB i 15% de l’ocupació.

Les previsions de Turisme Comunitat Valenciana indiquen que enguany se superaran els 29,2 milions de turistes, enfront dels 28,7 milions que van visitar la Comunitat Valenciana l’any passat. D’ells, 9,5 milions són estrangers (9,2 en 2018).

Respecte a les dades de despesa dels turistes, les previsions apunten al fet que se superaran els 13.100 milions d’euros, 525 més que en 2018, “la qual cosa suposa un símptoma d’una millor qualitat del nostre turisme”, ha indicat Ximo Puig.

Per pernoctacions, a final de l’exercici es registraran 181’5 milions, augmentant en 4,2 milions la xifra de l’anterior temporada.

La fira

La mostra, oberta al públic, es pot visitar durant tot el cap de setmana en el Museu de les Ciències Príncep Felip. Així, en el Saló d’Arquerías del museu, els visitants poden trobar-se amb una mostra de la cultura, la gastronomia, les festes, la naturalesa, l’aventura, la muntanya, l’entorn rural, o el patrimoni.

D’una banda, en la zona gastronòmica de l’esdeveniment hi ha programades activitats com cinc degustacions populars i prop de 40 presentacions de ‘showcooking’, tastos de vins o olis.

Destaquen, en unes altres, la trobada d’operadors enoturístics o l’acte de promoció de la gastronomia hortolana de la Vega Baixa i el reconeixement a l’esforç de restaurants i agricultors per a recompondre la situació després del temporal de setembre.

D’altra banda, en la zona d’empreses i associacions ocupen l’espai els estands de 119 entitats. A més, l’esdeveniment disposa d’un espai per a presentacions ponències i espectacles i una zona de marques turístiques. Així mateix, en l’exterior del recinte tindran lloc espectacles de música i animació i s’oferiran degustacions als vianants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 1 =