25n
25N
25N

Pere Fuset: “estem davant la consolidació d’estos museus com a referents culturals i turístics per a la ciutat”

Els museus de la Regidoria de Cultura Festiva viuen un mes de novembre de rècord de visites

Pere Fuset: “estem davant la consolidació d’estos museus com a referents culturals i turístics per a la ciutat”
10/12/2017 -

Les visites als tres museus de la regidoria de Cultura Festiva s’incrementen entre un 3% i un 28 % el mes de novembre respecte a l’any passat. “El mes de novembre de 2017 ha sigut un nou mes de rècord de visitants per estos tres museus”, ha valorat el regidor Pere Fuset, qui destaca “l’aposta pel Govern de la Nau per a fer de les nostres festes un referent cultural”.

El Museu Faller ha registrat un total de 5.106 visitants al mes de novembre, un 3,7% més que el mateix mes de l’any passat, quan el visitaren 4.920 persones. D’esta manera, el Museu Faller seguix sent el museu festiu més visitat, coincidint amb l’aniversari de la declaració de la festa de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, i registrant fins el moment un total de 103.024 visites individuals.

Pel que fa al Museu de la Setmana Santa Marinera, durant el mes de novembre l’han visitat un total de 822 persones, un 28% més que el mateix mes de l’any anterior, arribant a la xifra de 11.832 visites en el que duem de 2017. Este Museu, ubicat al districte Marítim, recull importants imatges processionals protagonistes de la gran festa dels barris del Grau, Canyamelar i Cabanyal, moltes de les quals van ser restaurades a iniciativa de l’Ajuntament el passat any.

El tercer dels museus festius, el Museu del Corpus-Casa de les Roques, ha registrat també un augment dels seus visitants en l’any de la seua remodelació, amb 6.068 usuaris en novembre, augmentant un 19% les visites de novembre de 2016. Este Museu compta des de fa uns mesos amb una galeria d’exposicions fotogràfiques temporals i amb materials audiovisuals en diversos idiomes que serveixen de complement a les peces materials pròpies de la històrica festa grossa de València.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha explicat que “l’aposta del govern municipal pels museus festius s’ha anat evidenciant al llarg d’estos anys de gestió amb la adaptació i reforma dels diversos espais museístics i la incorporació d’un programa d’activitats paral·leles que servisquen d’atractiu per als valencians i els turistes que ens visiten”. En este sentit ha destacat que “les xifres de visitants permeten parlar de la consolidació d’estos museus com a referents culturals i turístics per a la ciutat”, alhora que ha avançat que al final d’any es coneixeran els increments globals que “ens fan preveure que al 2017 s’hauran registrat xifres rècord d’assistència”.

Fuset també ha anunciat la posada en marxa d’obres d’adaptació i actualització dels diversos museus, com ara les obres de reparació i prevenció d’humitats estructurals, provocats per la proximitat d’una sèquia al subsol, que ja s’han iniciat en el Museu Faller i que afectaven a la conservació dels ninots indultats i la col·lecció de cartells. Esta intervenció tècnica en l’edifici vol resoldre el problema de les humitats durant almenys 3 dècades i és el pròleg a noves intervencions al Museu Faller de Montolivet per a complementar així la primera fase de la reforma museística que el passat any acompanyà l’oficialització del mateix com a museu reconegut per la Generalitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =

bombers
CCCC
Valencia activa