25n
25N
25N

Quart de Poblet inicia la reconversió de l'antiga estació de tren

L’històric edifici acollirà un punt d’informació turística i una sala d’exposicions

Quart de Poblet inicia la reconversió de l'antiga estació de tren
01/10/2019 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet, a través de l’àrea d’Urbanisme que dirigeix el regidor Juan Medina, ha posat en marxa les obres de condicionament que convertiran l’antiga estació de tren en un punt d’informació turística i sala d’exposicions. Es tracta d’un projecte cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), a través del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE) 2014-2020 en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) municipal.

A l’inici de les obres han assistit la regidora de Turisme, Cristina Mora, i Juan Medina, coordinador de l’estratègia DUSI, al costat de la tècnica de l’àrea d’Urbanisme, per a tractar les actuacions que es duran a terme.

En concret, l’històric edifici de 160 metres quadrats acollirà en la planta baixa el punt d’informació turística, mentre que en la planta superior s’ha projectat una diàfana sala d’exposicions que se centrarà a mostrar la riquesa patrimonial i turística del municipi. Tots dos espais estaran connectats, si bé, es podrà accedir de manera individual a cadascuna d’ells.

Situat en un lloc privilegiat del municipi, en el cor del nou eix urbà i accessible per a persones amb mobilitat reduïda, es vol reforçar el simbolisme del mateix edifici com a part del patrimoni arquitectònic de Quart de Poblet, convertint-se en un referent de la infraestructura ferroviària pràcticament desapareguda. Així, la instal·lació mantindrà la seua importància predominant, però integrant-se en l’entorn urbà i respectant els elements urbanístics pròxims.

La intervenció proposarà rescatar la lectura dels buits originals, amb l’ús de fusteries i vidrieres actuals, però sent sempre respectuosos amb els buits de l’estació original. El projecte, a més, presta especial atenció a l’accessibilitat universal, centrant-se en els col·lectius de major vulnerabilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − nou =