La Diputació reconeix el treball de l’agència AVIVA de Silla en el foment del valencià

La campanya ‘Valencià per la igualtat’, que s’ha difós a través dels ajuntaments, fomenta l’ús igualitari de la llengua

Guardar

FOTO SILLA 1
FOTO SILLA 1

Ahir dimecres, l’agència AVIVA de foment del valencià de l’Ajuntament de Silla va rebre el ‘Reconeixement de la Cultura 2019’, atorgat per l’àrea de Cultura de la Diputació de València, a proposta de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació, que va voler premiar el treball de la campanya ‘Valencià per la igualtat’. Aquests guardons serveixen per a reconèixer el treball dels ajuntaments i la col·laboració amb els diferents serveis que integren l’àrea de Cultura.

Immaculada Cerdà Sanchis, cap de la Unitat de Normalització Lingüística, va ser l’encarregada de lliurar el premi al Centre Cultural Carmen Valero, on va destacar la pertinença del guardó per “la qualitat de la campanya, la difusió en 45 ajuntaments, la col·laboració amb la Diputació de València i el reconeixement explícit a la tasca dels ajuntaments, la institució més ben valorada per la ciutadania quant a l’ús del valencià”.

La tècnica de l’Agència AVIVA de forment del valencià, Empar Minguet, impulsora de la campanya, va agrair a la Diputació de València i en especial a la Unitat de Normalització Lingüística “la col·laboració i el suport a les campanyes i a la formació del personal que treballa en els ajuntaments per a implantar un llenguatge administratiu planer i inclusiu”.

Per part de l’Ajuntament de Silla, la regidora de Política Lingüística i Igualtat, Raquel Sánchez, va ser l’encarregada de rebre el guardó, un diploma acreditatiu i una escultura dissenyada per Artur Heras. Sánchez va tindre paraules de record per a les dones que la precediren i que encetaren la lluita per la igualtat.

Pau Lagunas, membre del gabinet de Cultura, va cloure l’acte amb la valoració dels primers ‘Reconeixements de la Cultura 2019’ i aprofità per a mostrar l’estima als membres que integren la Unitat de Normalització Lingüística. L’acte va acabar amb l’actuació del grup Sis Veus i del seu últim treball ‘Els dies i les dones’, un espectacle que combina la música tradicional amb la poesia de Lola Andrés, amb un destacat contingut feminista que dóna importància a les dones en les diferents etapes de la seua vida.

El proper dissabte 2 de febrer, a les Antigues Escoles de Carrícola, s’entregarà un nou guardó, en aquest cas a proposta del servei de Promoció Cultural de la Diputació, als ajuntaments d’Otos i de Carrícola, pel seu treball amb el desenvolupament i la consolidació de la Ruta dels Rellotges d’Otos i l’espai d’art mediambiental Biodivers de Carrícola.

Destacats