25n
25N
25N

La tornada a l'esport ha de ser progressiva per a evitar el risc de lesions

Malgrat haver entrenat a casa, els músculs exercitats no sempre són els mateixos que en la pràctica d’esport aeròbic

La tornada a l'esport ha de ser progressiva per a evitar el risc de lesions

Milers d’esportistes esperen el xiulit d’eixida dilluns que ve per a tornar a entrenar a l’aire lliure. I és que el 4 de maig és la data marcada per a la volta a les activitats físiques a l’aire lliure, segons va anunciar ahir el president del govern, Pedro Sánchez, quan va explicar les diferents fases que tindria la desescalada. Una data que esperen amb ànsia i il·lusió els amants de l’esport a l’aire lliure, especialment els runners, que porten més de mes i mig sense practicar el seu esport preferit. Malgrat haver suplert l’activitat habitual amb la infinitat de classes preparades i adaptades a tots els nivells a través d’Internet, una pràctica que s’ha potenciat en les setmanes de confinament, no és el mateix que entrenar a l’aire lliure, així que la gran majoria aprofitarà la reducció de les restriccions per a tornar a la seua rutina habitual.

No obstant això, existeix el risc de voler recuperar l’estat de forma i el nivell d’entrenaments previ al confinament d’una manera accelerada, un fet que podria provocar la proliferació de lesions articulars i musculars entre els esportistes. La volta a l’esport ha de ser progressiva. Encara que les persones s’han exercitat, en major o menor mesura, durant el confinament a través de sessions en línia i vídeos de YouTube, cal ser conscients que els músculs exercitats no són sempre els mateixos que s’utilitzen en la pràctica de córrer. A més, el treball aeròbic realitzat a l’aire lliure és diferent del que es pot realitzar a l’interior d’una casa.

Així doncs, per a prevenir les lesions i l’excés de càrrega, es recomana realitzar un pla de retorn a la normalitat adaptat a les condicions de cadascun que es desenvolupe durant les pròximes tres o quatre setmanes. Aquesta progressió hauria d’assemblar-se a la realitzada quan es ve d’un procés de recuperació de lesió.

En el cas dels runners, el major perill és el de sobrecàrrega de tendons, genolls i articulacions de les cames. Per això, a manera d’evitar riscos, una de les possibilitats durant les primeres sessions és la d’alternar un temps de córrer amb un temps de caminar a ritme alt, adaptant sempre a les capacitats de cadascun.

A més d’aquestes recomanacions, cal seguir les indicacions habituals d’hidratar-se correctament, realitzar un bon escalfament i estirar una vegada finalitzat l’entrenament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =