Aquestes són les principals recomanacions per a la gota freda

Des de hui i fins al cap de setmana, la Comunitat Valenciana està en alerta per pluges intenses que poden provocar inundacions

E.P

Aquestes són les principals recomanacions per a la gota freda
18/10/2018 -

La Comunitat Valenciana es troba des de hui fins al cap de setmana en alerta per l’arribada de gota freda, un episodi de pluges intenses com a conseqüència d’una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA), tal com ha indicat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat. Per açò i davant la possibilitat que se superen els danys materials i humans de l’any 2000, en el qual la Marina Alta va registrar més de 500 litres per metre quadrat, la institució recomana tenir en compte els seus consells.

En concret, les recomanacions d’Emergències davant pluges intenses com les que vénen se centren principalment a mantenir la calma i prevenir emergències informant-se del nivell de risc dels municipis i de la zona domiciliària. Així, si el risc és alt, és necessari revisar l’habitatge i netejar els baixants i canalitzacions.

D’altra banda, és important tenir preparat una farmaciola de primers auxilis i disposar d’una ràdio i llanternes de piles que estiguen seques i guardades. En aquest sentit, el Centre de Coordinació d’Emergències aconsella mantenir-se informat mitjançant els mitjans de comunicació i no propagar rumors o notícies exagerades dels danys que puguen causar pànic.

A més, s’ha d’evitar les contaminacions, per la qual cosa cal retirar els productes tòxics fóra de l’abast de l’aigua. També és necessari traslladar els vehicles de zones que puguen inundar-se.

Respecte a la mobilitat, tant vianants com a vehicles han d’allunyar-se de les riberes dels rius i barrancs i els conductors poden agafar el cotxe sol si és imprescindible i han de circular preferentment per carreteres principals i autopistes, a velocitat moderada i respectant els guals que salven els trams inundats de la via.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 7 =

sagunt a escena 2019
turismo salou