caixa popular

Èxit en el programa de recollida selectiva de matèria orgànica en Sant Marcel·lí i Benimaclet

En total, s’han retirat 833 tones de restes orgàniques

Èxit en el programa de recollida selectiva de matèria orgànica en Sant Marcel·lí i Benimaclet
28/04/2017 -

Fa uns mesos, l’Ajuntament de València engegava, en els barris de Sant Marcel·lí i Benimaclet, un programa pilot de recollida selectiva de matèria orgànica, abans de la seua aplicació a la resta de la ciutat. Per això, es va dur a terme, en tots dos barris, la instal·lació d’uns contenidors marrons, i es va promoure la participació tant en els domicilis, com en centres escolars, centres de salut, mercats i supermercats.

I és que aquesta iniciativa de reutilització de recursos i reducció de residus constitueix una exigència del Pla Zonal de Residus de la Ciutat de València, dins del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana.

Cinc mesos després de la seua posada en pràctica, les primeres xifres revelen que aquest projecte pilot de recollida selectiva de matèria orgànica és tot un èxit. En total, s’han retirat, entre els barris de Sant Marcel·lí i Benimaclet, 833 tones de restes orgàniques. Unes dades que s’equiparen als quals va aconseguir Barcelona en el primer exercici que va implantar aquests contenidors marrons.

Si es desglossa aquesta quantitat, s’observa que en l’àmbit domiciliari es van retirar un total de 441.302 quilograms, que va representar un 10,87% del total de residus, mentre que durant la recollida orgànica en hospitals, col·legis, mercats i supermercats es van arribar a retirar un total de 392,510 quilograms, que va representar un 41,59% de residus.

Aquestes dades no solament afermen el projecte de recollida selectiva de residus orgànics, sinó que a més és un reflex de la gran resposta ciutadana, implicada a aconseguir una ciutat més neta i sostenible.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 3 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris