25n
25N
25N

Mislata arreplega més de 100.000 quilos de roba i calçat a través dels contenidors de Cáritas

La conscienciació ciutadana i la ubicació estratègica dels 18 depòsits, integrats en les bateries de recollida selectiva, han permés un increment del 22%

Mislata arreplega més de 100.000 quilos de roba i calçat a través dels contenidors de Cáritas
29/01/2019 -

Des de fa uns anys, els veïns de Mislata disposen d’una xarxa de contenidors per a la recollida de roba i calçat usat, distribuïts en 18 punts diferents del nucli urbà. Este servici, coordinat per l’empresa pública Nemasa i Koopera, una cooperativa d’inserció social impulsada per Cáritas, permet a la ciutadania desfer-se de les peces de roba, sabates i sabatilles que ja no usen i poder donar-los una segona utilitat, ja que tota la roba que s’arreplega es reutilitza, es recicla o es ven per a fins socials.

Conclòs l’exercici 2018, Koopera ha presentat a l’Ajuntament de Mislata l’informe amb els quilos arreplegats durant tot l’any, que en esta ocasió han ascendit a un total 101.027. Esta xifra suposa un increment del 22% respecte a l’any 2017, quan es van arreplegar 78.827 quilos de roba i calçat. L’augmentat ha sigut possible, explica la portaveu municipal i regidora de Medi Ambient, María Luisa Martínez Mora, a part d’un augment de conscienciació ciutadana, gràcies a la redistribució dels contenidors que es va realitzar el passat any: “alguns els hem canviat a zones més transitades i la resta els hem integrat en les bateries de recollida selectiva de residus, la qual cosa facilita la seua identificació i oferix una major comoditat als veïns”.

Dels 18 contenidors rojos de Cáritas que hi ha repartits per Mislata, el més utilitzat per la ciutadania és el de l’avinguda del Sud, que l’any passat va arreplegar 8.220 quilos de roba i calçat, seguits pels de l’avinguda Gregorio Gea i el del carrer Regatxo, per damunt de les set tones anuals. Quant a les èpoques de major recollida, cal destacar que són els mesos d’octubre i de juny, amb diferència, els preferits pels veïns per a desfer-se de la roba usada, coincidint amb el canvi estacional.

L’informe aportat per Koopera detalla també el destí dels més de 100.000 quilos de roba arreplegats a Mislata, destinant-se, seguint la normativa de la Unió Europea, la gran majoria de la roba a la reutilització, una altra part al reciclatge i una tercera a la valoració, és a dir, a la venda en les seues botigues de moda sostenible. És per això que des de l’Ajuntament s’anima a la ciutadania a utilitzar estos contenidors de color roig, perquè com assegura Martínez Mora, “contribuïm a cuidar el medi ambient, però també recolzem la gran labor social que realitzen entitats com Koopera i Arropa, que donen treball a persones en risc d’exclusió social”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + huit =

Valencia activa
bombers
Valencia activa