25n
25N
25N

L'Ajuntament amplia la recollida orgànica als barris de Campanar i Sant Pau

L'Ajuntament amplia la recollida orgànica als barris de Campanar i Sant Pau
29/09/2017 -

Les noves iniciatives de reciclatge de residus urbans de l’Ajuntament suposen un increment dels contenidors de recollida selectiva, la segona fase de recollida orgànica que serà als barris de Campanar i Sant Pau, i el reforç de la recollida porta a porta del vidre als locals de restauració de Ciutat Vella. La instal·lació dels contenidors serà la nit del diumenge al dilluns i el 2 d’octubre es llança la campanya informativa als veïns i veïnes.

“València és una ciutat que té bons resultats en xifres de reciclatge a escala estatal, però si realment volem tindre una gestió efectiva hem de continuar implicant-nos”, ha exposat aquest matí la regidora de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano, en la presentació dels plans pilot del quart trimestre d’enguany, dins de les mesures marcades per la Unió Europea dins de l’horitzó H2020.

La segona fase de recollida orgànica es realitzarà als barris de Campanar i Sant Pau, amb 84 contenidors de 2.200 litres. La primera fase es va efectuar amb anterioritat a Sant Marcel·lí i Benimaclet, amb la recollida selectiva de matèria orgànica domiciliària, i als barris de Quatre Carreres i Poblats Marítims, amb la recollida a grans productors, com ara, centres escolars, supermercats, mercats i centres de salut.

Per a aquesta segona fase de recollida orgànica es posaran diferents punts d’informació i repartiment del kit de recollida orgànica domiciliària, com ja es va fer en la primera fase. Els punts d’informació estaran en l’encreuament entre l’avinguda de Tamarindes i el carrer de Vall de la Ballestera, a la plaça de l’Església de Campanar i al jardí Diputat Lluís Lucia a partir del 2 d’octubre.

Per altra banda, l’ampliació de contenidors de recollida selectiva és de 148 de paper i cartó, 154 d’envasos i 154 de vidre. D’aquests contenidors s’han distribuït per a la zona nord de la ciutat, als barris de Campanar, Beniferri i Benimàmet, 68 contenidors de paper i cartó, 72 d’envasos i 106 de vidre; a la zona sud, als barris de Malilla i la Font de Sant Lluís, l’increment ha estat de 39 de paper i cartó, 37 d’envasos i 21 de vidre; i a la zona oest, als barris de La Llum, La Fontsanta i Soternes, l’augment ha sigut de 41 de paper i cartó, 45 d’envasos i 27 de vidre.

Dins del marc dels convenis municipals, Ecoembes ha subministrat d’aquests contenidors 154 d’envasos i 35 de paper i cartó, i Ecovidrio ha subministrat i realitza el servici de recollida de 154 contenidors de vidre. “En els pròxims anys la voluntat és instaurar la recollida de matèria orgànica a tota la ciutat i millorar la recollida selectiva, emplaçant-nos a una forta campanya de comunicació dirigida a tota la població”, ha explicat la regidora Pilar Soriano.

A més, en aquest increment n’hi haurà 26 contenidors de vidre accessibles per a persones majors o amb mobilitat reduïda, distribuïts de la següent forma: 6 contenidors als barris de La Llum, La Fontsanta i Soternes; 21 contenidors a Campanar, Beniferri i Benimàmet; i 9 contenidors a Malilla i Font de Sant Lluis.

La tercera iniciativa d’aquests plans pilot consisteix en la nova campanya de recollida de vidre als locals de restauració de Ciutat Vella, on s’han instal·lat 86 contenidors al carrer i 221 punts de recollida porta a porta. Això vol dir que 221 locals ja s’han adherit a aquest servici, el que suposa aproximadament el 60% del total dels locals de Ciutat Vella amb una producció mensual de 3 tones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =

Informacion coronavirus
escalante
el puig
Informacion coronavirus