Reciclar té premi a Mislata

La campaña de concienciación que premia las buenas prácticas con el medio ambiente recibe, un año más, una gran acogida

Reciclar té premi a Mislata
30/05/2019 -

A principis d’abril, s’aprovava un nou Pla Integral de Residus per a la Comunitat Valenciana (PIRCV), amb l’objectiu de coordinar l’actuació de les diferents administracions públiques en honor d’una adequada gestió dels residus. I un dels principals punts del pla és el Sistema de Depòsit, Devolució i Retorn d’envasos (SDDR), que consisteix en l’abonament d’un valor econòmic associat per envàs reciclat subjecte al SDDR (llandes, plàstic i vidre). Aqueix valor serà reembossat al consumidor en retornar els envasos, en bones condicions, a qualsevol comerç o plataforma comercial.

No obstant això, i encara que encara no està en marxa aqueix projecte, des de fa diversos anys, coincidint amb el Dia del Medi Ambient, a Mislata s’implanta durant tot un mes una màquina de reciclatge amb incentius que premia les bones pràctiques a través de regals i sortejos. I de nou, enguany la regidoria de Medi Ambient juntament amb l’empresa pública Nemasa, ha posat en marxa la campanya “A Mislata, reciclar té premi”, per a incentivar el reciclatge entre la ciutadania.

La campanya de conscienciació té com a protagonista una màquina de reciclatge instal·lada en l’entrada de les oficines de Nemasa, on els veïns i veïnes poden depositar els seus residus a canvi d’uns punts, “nemasitos”, que posteriorment podran canviar per regals. Els elements que es poden depositar són botelles de plàstic, llandes, piles i telèfons mòbils, i per cada element reciclat, la màquina expén un tiquet amb els punts aconseguits. El canvi d’aqueixos punts, un mínim de 20, per regals es fa en les mateixes oficines de l’empresa pública.

A més, els usuaris i usuàries poden participar en el sorteig d’un abonament anual de MIBISI, el servei públic de lloguer de bicicletes, entregant almenys un dels tiquets expés per la màquina. El sorteig es durà a terme el 27 de juny i es repartiran un total de 10 abonaments entre tots els i les participants, amb l’objectiu d’incentivar també la mobilitat urbana sostenible.

Aquesta campanya promocional i de conscienciació estarà activada fins al pròxim 10 de juny i, de moment, està tenint un gran acolliment entre els mislaters i mislateres. L’objectiu que es persegueix és motivar a les persones a reciclar, remarcant la importància que té aquest gest per a protegir i preservar el nostre entorn.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =

Bonica fest 2019
turismo salou