Mislata consciencia a la ciutadania sobre la importància de reciclar aparells electrònics

Un equip d’informadors recorre els carrers del municipi amb bicicleta informant als veïns i arreplegant tots aquells RAEE’S que ja no utilitzen en les seues llars a canvi d’un regal

Mislata consciencia a la ciutadania sobre la importància de reciclar aparells electrònics
10/10/2018 -

L’Ajuntament de Mislata, a través de la regidoria de Medi ambient i l’empresa municipal Nemasa, s’ha sumat un any més a la campanya “Recicla els teus aparells” per a informar i conscienciar a la ciutadania sobre la importància de reciclar els xicotets aparells elèctrics i electrònics de la llar que ja estan en desús, els anomenats RAEE’S. La iniciativa està organitzada per la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, i compta amb el suport d’entitats com Ambilamp, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolec, Ecolum, Ecotic, European Recycling Plattform i Fundación Eco-Raee’s.

A través de dos bici-informadores, la campanya ha recorregut durant dos jornades les principals places i avingudes de Mislata informant als veïns i arreplegant els aparells que els anaven entregant. Amb eixe xicotet gest, a més de contribuir a la conservació del Medi ambient, aquelles persones que han dipositat algun vell aparell electrònic s’han portat un regal i una targeta per a participar en el sorteig d’una tableta.

Com en les dos edicions anteriors, enguany la campanya també ha sigut un èxit i ha aconseguit uns magnífics resultats. I açò demostra, segons l’alcalde Carlos Fernández Bielsa, que a Mislata “estem treballant intensament en el tema de conscienciació mediambiental i la ciutadania sempre respon satisfactòriament davant este tipus de campanyes. Si tots a una, els veïns de Mislata ens sumem a la tasca de reciclar aconseguirem una ciutat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient”.

En totes les llars s’acumulen sovint aparells elèctrics en desús, com a telèfons mòbils, tabletes, planxes, depiladores, teclats d’ordinador i xicotets electrodomèstics. I com explica la regidora de Medi ambient, Mª Luisa Martínez Mora, “estos dispositius contenen substàncies perilloses i molt contaminants que s’han de tractar en instal·lacions específiques i amb plenes garanties ambientals”.

La normativa mediambiental referent al reciclatge d’este tipus d’aparells establix que els xicotets electrodomèstics de fins a 25 centímetres han de dipositar-se en un punt net. A Mislata, com recorda la regidora Martínez Mora, “existixen punts nets en tots els edificis i dependències municipals, on els veïns poden deixar estos aparells electrònics i Nemasa els arreplega periòdicament per a traslladar-los a la planta de reciclatge”. D’esta forma, es garantix el reciclatge correcte d’estos aparells que, en moltes ocasions, acaben en els contenidors convencionals, amb l’alt grau de contaminació que açò genera en el medi ambient.

D’altra banda, la ciutadania de Mislata tindrà una nova oportunitat de reciclar i dipositar tant este tipus d’aparells com els d’una altra naturalesa que no siga elèctrica, en l’ecoparc mòbil que Nemasa, a través de l’EMTRE, instal·larà dilluns que ve 15 d’octubre en la plaça Príncep d’Astúries.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =

sagunt a escena 2019
turismo salou