25n
25N
25N

La recollida selectiva a través del contenidor verd creix un 14% en la Comunitat Valenciana en els últims cinc anys

La recollida selectiva a través del contenidor verd creix un 14% en la Comunitat Valenciana en els últims cinc anys
17/03/2020 -

La recollida selectiva de residus d’envasos de vidre, a través del contenidor verd, va aconseguir 89.622 tones en Comunitat Valenciana en 2019. Aquesta xifra suposa un increment del 14% en els últims cinc anys.

Segons les dades facilitades per Ecovidrio, de mitjana, cada valencià va depositar en el contenidor verd 17,9 kg de vidre, uns 58 envasos per persona. Per províncies, Alacant va ser la que més va reciclar amb 22,1 kg/hab, per damunt de València amb 15,4 Kg/hab, i Castelló amb 13,7 kg/hab.

A més de la recollida selectiva d’envasos de vidre a través del contenidor verd, en 2019 Ecovidrio va gestionar la recuperació de 8.526 tones de residus d’envasos de vidre procedents de les plantes de Residus Urbans (RU).

El gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, ha destacat: “El creixement sostingut al llarg dels anys i aquests últims resultats positius a la regió reafirmen l’aposta pel nostre model i evidencien que els valencians són una de les regions més conscienciades amb la importància de la cura del planeta. Tan crucial en un context climàtic en el qual urgeixen canvis”.

“Per tant, –prossegueix– no podem conformar-nos perquè la Comunitat Valenciana encara pot continuar millorant les seues xifres. Per això, continuarem treballant en la millora de l’operativa i en accions de sensibilització, de la mà d’administracions, professionals hotelers i ciutadans per a aconseguir els ambiciosos objectius que ens marca la Unió Europea”.

ECONOMIA CIRCULAR I CANVI CLIMÀTIC

Des de l’entitat assenyalen, en un comunicat, que, en un context marcat per la necessitat d’evolucionar cap a un model d’economia circular i fer front a l’emergència climàtica, el reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a evitar emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i la sobreexplotació dels recursos.

De fet, només en 2019 el reciclatge d’envasos de vidre dels valencians ha aconseguit: Evitar les emissions de 51.980 tones de CO2 equivalents a retirar més de 24.270 cotxes de la carretera durant un any; evitar l’extracció de 107.546 tones de matèries primeres, equivalents a més de 10 vegades el pes de la Torre Eiffel i ha estalviat 64.008 MWh l’energia suficient equivalent al consum energètic de tots els hospitals de la Comunitat Valenciana durant més de dos mesos”.

Afigen que “l’aposta per l’hostaleria sostenible ha sigut un factor clau per a incrementar els resultats de recollida d’envasos de vidre, en aquest canal que genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús que es posen en el mercat”.

En aquest sentit, el “compromís compartit” entre l’administració i Ecovidrio per la sostenibilitat del sector ha permés que en l’actualitat estiguen operatius diversos serveis de recollida ‘porta a porta’ per a l’hostaleria a Alacant i València ciutat, que compten amb un total de 442 establiments adherits. Es tracta d’un servei que permet la recollida de residus d’envasos de vidre en zones amb alta densitat hostalera i de difícil accés, com és el cas dels centres històrics de les ciutats.

Amb l’objectiu de facilitar la labor de reciclatge als ciutadans, durant 2019 Ecovidrio ha instal·lat en la comunitat 879 nous contenidors, incrementant el parc en un 3,6% fins a aconseguir els 25.241 iglús, situant a la regió en el podi de les tres regions amb major nombre de contenidors d’Espanya. Això situa la ràtio en un contenidor per cada 198 habitants, xifra que millora la mitjana nacional (1 cont/204 hab).

MOBILITZACIÓ CIUTADANA

A més, la col·laboració ciutadana és “clau” per a activar la cadena de reciclatge. Per això, Ecovidrio ha desenvolupat en col·laboració amb les administracions públiques, més de 50 iniciatives de sensibilització que han mobilitzat a joves, xiquets, professionals de l’hostaleria i societat en general.

Entre elles, destaca la campanya ‘La Reciclá’ posada en marxa en col·laboració amb diversos ajuntaments de la comunitat amb motiu amb l’objectiu de sensibilitzar durant Les Falles per unes festes més sostenibles. Així mateix, durant l’estiu s’ha desenvolupat la campanya ‘Banderes Verdes’ amb la col·laboració dels hostalers de les zones de costa per a incentivar el reciclatge d’envasos de vidre durant l’època estival, campanya en la qual van guanyar la bandera verda els municipis de Dénia i Benidorm.

Al·ludeixen també la campanya ‘Moros i Cristians’, la ‘Reconquesta del Vidre’ o ‘Recicla Vidre i Pedaleja’ juntament amb La Volta Ciclista’19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − quinze =

bombers
Valencia activa