25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana frega les 16.000 tones de vidre reciclades a l'estiu

Ecovidrio ha reconegut la labor ‘sostenible’ i de reciclatge de Benidorm i Dénia de la mà de Mireia Mollà

La Comunitat Valenciana frega les 16.000 tones de vidre reciclades a l'estiu
20/11/2019 -

De la mà de Mireia Mollà, la Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Energètica, Ecovidrio ha entregat la seua “Bandera Verda” als municipis de Dénia i Benidorm: “Pel seu compromís, aquest estiu, amb la sostenibilitat i el reciclatge d’envasos de vidre”, ha assenyalat Roberto Fuentes, Gerent d’Ecovidrio de la Comunitat Valenciana.

El Moviment Banderes Verdes vol reconéixer, entre el litoral de l’Estat, a aquells nou municipis que més esforç han posat a l’hora de reciclar vidre; un premi al “compromís” i “lluita contra el canvi climàtic a través del reciclatge” d’aquest material. “Hem de continuar generant molts més banderers ambientals, per a reciclar a l’estiu, primavera, tardor, hivern i quan faça falta”, ha incidit Joan Piquer, Director d’Ecovidrio.

Segons ha assenyalat el Director, la Comunitat Valenciana creix “any a any en la recollida selectiva” de vidre. L’any passat aquesta va créixer un 4% “i enguany, fins a octubre, ja un 4,5%”. Amb una mitjana de sis envasos per persona, el 80% dels municipis valencians participen del programa de reciclatge d’Ecovidrio: “Tenim uns nivells de comptabilització molt bons, dels millors d’Espanya”. Un dels moments en els quals més necessària és aquesta activitat sostenible és, precisament, a l’estiu, perquè augmenta la població costanera de manera exponencial. Per això, aquest programa busca la col·laboració d’hostalers, ajuntaments, turistes i locals per a “sumar” en “sostenibilitat”.

Durant la campanya estiuenca, els municipis de la Comunitat Valenciana van reciclar un total de 15.960 tones de vidre. Aqueixos tres mesos de campanya signifiquen l’estalvi contaminant, segons Fuentes, de 4.000 vehicles durant tot un any.

Dues Lleis

Després del lliurament de premis i reconeixements als diferents municipis, la Consellera Mollà ha sigut l’encarregada de tancar l’acte. Un esdeveniment que ha assenyalat “important” pel que “representa i presenta”, amb uns “espectaculars resultats” quant al reciclatge. “El reconeixement més gran hui no eren tant el premi, que també, sinó haver aconseguit augmentar el percentatge de recollida i, per tant, de reciclatge de vidre”, ha assenyalat.

Segons ha incidit, “tots” han de ser “partícips” de campanyes com aquesta que, finalment, és una manera de lluitar contra “una de les principals amenaces” que enfronta la humanitat, el canvi climàtic. Per a això des de la seua Conselleria, ha assenyalat la intenció d’aprovar pròximament la nova Llei d’Economia Circular -que es va quedar a les portes de les eleccions la passada legislatura-. “Podrem retornar el que abans era un problema”. Aquesta Economia Circular, que creu que “estarà en un any”, serà paral·lela a la Llei de Canvi Climàtic i transició Ecològica. Encara que “interpel·larà” a tothom, incidirà especialment sobre les grans produccions i la mobilitat.

La Consellera ha recordat que si no es prenen “les decisions justes en el moment just” s’arrabassen “marges vitals” a les següents generacions: “Per tant si de debò, per un moment de reflexió i acció conjunta, ens creiem això de deixar un futur millor als nostres fills i filles, no hi ha millor moment que el d’ara, no hi ha millor campanya que la d’ara, no hi ha millor decisió que estar junts en aquest camí per a un futur millor“.

Més informació

1 Comentari

  1. Javier Pérez Carrió
    Javier Pérez Carrió novembre 20, 15:31

    Canvieu el titolar que està malament la xifra en tones.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 6 =