25n
25N
25N

Una iniciativa ciutadana cerca recaptar fons per a restaurar les cobertes de Santa Catalina

Una iniciativa ciutadana cerca recaptar fons per a restaurar les cobertes de Santa Catalina
03/12/2020 -

Una iniciativa ciutadana cerca recaptar fons per a restaurar les cobertes de l’església de Santa Catalina de València, després de les pluges que han afectat la Comunitat Valenciana en l’últim any i que han provocat “greus desperfectes” que no sols causen filtracions visibles en les voltes del temple sinó que ocasionen una deterioració interna “no apreciable de manera externa, que pot resultar irreversible si no s’aborda immediatament”.

Segons han avançat fonts de l’organització de la iniciativa, un conjunt de seglars i veïns de València, “preocupats” pel “risc evident” de “danys estructurals en el temple a curt termini”, estan preparant la iniciativa de recaptar fons amb destinació a la redacció del ‘Pla Director de Restauració de Cobertes de l’Església de Santa Catalina Màrtir de València’, un “pas previ a nivell tècnic, indispensable per a avaluar l’abast, i valoració dels danys i intervencions necessàries per a reparar-les”.

Per a aquesta primera fase es requereixen 150.000 euros, segons calculen.

El temple, declarat Monument Històric Artístic Nacional en 1981, va ser ordenat construir en el s. XIII, pel rei Jaume I, sota aquesta advocació en honor a una infanta de la Corona d’Aragó. És considerada com una de les sis primeres construccions religioses alçades pel rei conqueridor a la ciutat de València.

Ja en el segle XVIII, els valencians van acudir a la crida d’una col·lecta per a pagar la construcció de la torre campanar, “establint un precedent amb el qual aquesta iniciativa pretén animar a la ciutadania a col·laborar en el sosteniment del nostre patrimoni històric, cultural i història viva de la nostra ciutat”, han indicat.

La iniciativa es presentarà el pròxim 10 de desembre en un acte en el qual participaran el rector de l’església, José Benito Gallego; els arquitectes encarregats de redactar el Pla Director, Álvaro Gómez-Ferrer i Natalia Gómez-Ferrer, Manuel Ros i alguns dels voluntaris que col·laboren en aquesta iniciativa ciutadana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 7 =