25n
25N
25N

Hui arriben les Rebaixes... i les temptacions per a la butxaca

Organitzacions com FACUA adverteixen de possibles enganys als comerços

Hui arriben les Rebaixes... i les temptacions per a la butxaca
07/01/2019 -

Gener és un mes complicat. Acaben les Festes i l’any comença amb moltes despeses per a les famílies. No obstant això, el dia 7 comencen oficialment les Rebaixes d’hivern 2019 a la Comunitat Valenciana i, amb elles, la butxaca i els comptes es donen un respir.

Woman Secret (70%), Springfield (50%), Cortefiel (60%), Pedro del Hierro (60%) o Mango (50%) ja van començar les seues rebaixes durant els primers dies de l’any i hui arrancaran la resta de comerços i grans superfícies de productes de tèxtil, tecnologia, informàtica, culturals o de sabateria.

Encara que es tracta del primer període oficial de descomptes i promocions a les botigues, la veritat és que des que els comerços espanyols van adoptar els americans Black Friday i Cyber Monday, tots dos a la fi de novembre, els consumidors poden trobar preus més baixos abans que comence l’any.

Ull amb les posibles estratègies comercials

No obstant això, l’organització FACUA-Consumidors en Acció adverteix d’estratègies empresarials que existeixen en molts casos i que afecten els clients.

En primer lloc, és possible trobar roba amb suposats descomptes que no es venien anteriorment. Moltes cadenes fabriquen o compren productes, explica el portaveu, Rubén Sánchez, per a vendre’ls en aquesta temporada. Això significa que el preu no està rebaixat, alguna cosa que es bota la legalitat, ja que les rebaixes han d’aplicar-se sobre productes que fa un mes que estan a la venda com a mínim.

En segon, les botigues poden vendre productes defectuosos, però el client o clienta té dret al fet que es repare o substituïsca per un altre igual. En la caixa poden argumentar que no s’admeten devolucions, però si no queda un altre exemplar, han de retornar els diners.

En aquest sentit, és necessari que l’establiment advertisca en cartells ben visibles que no admeten retornar-los, ja que si no és així, s’aplica la mateixa política comercial que la resta de l’any. Eldiario.es també adverteix que és legal que donen vals de compra en compte de retornar els diners.

A més, els comerciants tenen dret a no permetre el pagament amb targeta en els productes rebaixats.

Així mateix, Sánchez indica que inventar o unflar els descomptes és una pràctica freqüent. Moltes persones han enlairat l’etiqueta del preu i s’han trobat amb què no hi ha rebaixa en el producte.

Hi ha cadenes que fabriquen productes exclusius per a vendre en Rebaixes, encara que no ho permeta la Llei

Un altre cas similar és el d’augmentar el valor poc abans de començar amb la temporada de promocions perquè siga legal la rebaixa que s’aplique més tard.

D’altra banda, eldiario.es afig que cada bloc de productes amb menor preu ha de mostrar el percentatge de rebaixa sobre el preu original a més de l’evolució per a calcular si la rebaixa coincideix amb l’anunciat.

Davant el consumisme que es dispara especialment en aquestes dates, es recomana ser conseqüent i comprar de forma conscient.

Una idea és fer una llista amb les peces de roba, llibres, pel·lícules o productes electrònics que siguen necessaris per a intentar cenyir-se a ells exclusivament i deixar a un costat altres innecessaris.

A més, és clau elaborar un pressupost màxim i una bona opció és pagar amb diners en efectiu per a controlar millor la despesa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 19 =

CCCC
torrent